Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 лютого 2018, 13:20

Як отримати кредит, а не відмову?

Кредит не дають всім бажаючим, заявка може бути відхилена в зв'язку з безліччю причин. Будь-який банк або фінансова організація, перш ніж видати кредит онлайн, будуть перевіряти кредитну історію, рівень доходу, і благонадійність потенційного клієнта. Часто трапляється ситуація, коли банк може відмовити позичальникові, якщо що-небудь його насторожить. Існує кілька порад, які допоможуть збільшити шанси на отримання кредиту, і мінімізувати можливість відмови.

1. Дізнатися кредитну історію

Вона є важливим пунктом при оформленні кредиту. І до подачі заявки на позику, необхідно її перевірити. У кожної людини є можливість раз на рік зробити це абсолютно безкоштовно. Перевірити кредитну історію рекомендується, навіть якщо вона ідеальна, так як іноді банк припускається помилки у відомостях з погашення кредиту, або помилково приписує позичальникові чужий кредит, в разі, коли у людини поширене ім'я та прізвище. Відсоток таких помилок невеликий, але краще перестрахуватися.

Для перевірки кредитної історії є кілька варіантів: через Українське бюро кредитних історій (УБКІ), через термінал банку або інтернет-банкінг, через спеціальний мобільний додаток або через кредитні організації.

2. Виправити кредитну історію

Якщо ж вона відсутня, як така, то можна зробити невелику позику, і благополучно його погасити, наприклад — оформити і скористатися кредитною карткою або зробити невелику позику через мікрофінансові компанії (наприклда, Ультракеш).

Якщо кредитна історія зіпсована, хоча є впевненість в тому, що це помилка банку, то необхідно надыслати запит на її виправлення в УБКІ, зазвичай це не займає більше трьох днів. У разі ж, коли сам клієнт винен в поганій кредитній історії, то виходом може бути взяття одного-двох невеликих позик, і успішне їх погашення в термін.

3. Оцінити доходи

Щомісячна виплата по кредиту не повинна перевищувати 30-40% від щомісячного доходу позичальника (в різних банках ця цифра трохи варіюється), а в ідеалі це 25%. Ця цифра враховує всі витрати і витрати, включаючи виплати по страхуванню, іншим кредитам, утримання дітей тощо. Так само відсоток доходів що залишився не повинен бути нижче встановленого прожиткового мінімуму. Якщо у клієнта є додаткові джерела заробітку, але які немає можливості підтвердити документально (наприклад, оренда квартири або накопичення) то рекомендується вибирати банки, в яких не потрібна довідка про доходи. Однак варто зазначити, що в таких випадках відсоткова ставка буде вища.

4. Вибрати банк і подати документи

При виборі банку, клієнту необхідно знайти підходяще йому за вимогами установу. Умови по кредитах знаходяться на офіційних сайтах банків. Переважно звертаються в банк, клієнтом якого позичальник вже є, наприклад, є карта, на яку нараховується зарплата або ін. Якщо банк схвалив заявку, необхідно подати зазначений список документів, так само вітаються будь-які додаткові підтвердження платоспроможності позичальника, наприклад — чек з покупки великогабаритної техніки та інше.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися