Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2018, 8:51

Податківці викрили чергову схему ухилення від сплати податків

Під час перевірки однієї з великих українських страхових компаній ревізори викрили чергову схему ухилення від сплати податків. Про це повідомив офіс великих платників податків.

Під час перевірки однієї з великих українських страхових компаній ревізори викрили чергову схему ухилення від сплати податків.
Фото: dengi.ua

Так, при перевірці однієї з великих українських страхових компаній ревізори звернули увагу на те, що значний обсяг доходів страховика надходить від клієнтів, що знайдені для нього одним посередником – так званим страховим агентом.

Як повідомляється, при детальному аналізі виявилося, що таким агентом є велика загальноукраїнська мережа з продажу побутової електроніки та техніки, а платежі що надходять до страхової компанії є нічим іншим як частиною вартості товару, яку покупці сплачують, іноді навіть не звертаючи на це увагу.

Проте, для роздрібно мережі з продажу електроніки така модель реалізації товару носить досить відчутний податковий ефект:

на частину оплати товару що надходить у вигляді страхового платежу непотрібно нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ, а враховуючи статус продавця як страхового агента – нема й необхідності у відображенні таких доходів у фінансовій звітності.

Такі факти, виявлені в ході перевірки страхової компанії, стали підставою для здійснення ревізорами повного комплексу заходів із перекваліфікації зазначених операцій й відображення відповідних висновків в акті перевірки.

Коментарі - 6

+
0
Luckymen
Luckymen
7 лютого 2018, 9:26
#
Помойму этот страховой агент сеть магазинов Фокстрот ведь у них в чеке сразу выбивается страхование на 6 месяцев которое включено в стоимость товара
+
+15
Strain
Strain
7 лютого 2018, 9:29
#
Ну прям Америку открыли…
Фокстрот мне впаривал такие страховки ещё 4 года назад.
Только недальновидные аутисты с налоговой могли не заметить такую очевидную схему.
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
7 лютого 2018, 20:09
#
Не все налоговики в Фокстроте закупаются…
А эта страховка была опциональной? То есть от неё можно было отказаться и она шла «сверху» цены товара?
Тогда непонятно к чему прикопались налоговики. Разве только если смогут продемонстрировать, что с этих страховых платежей был ощутимый откат…
+
0
Luckymen
Luckymen
8 лютого 2018, 9:14
#
Она не опциональная, а включена в стоимость товара. Тоесть ценник товара к примеру 2000 грн а когда получаешь на руки чек то там написана что товар 1600 грн страховка 400 грн
+
0
Strain
Strain
9 лютого 2018, 16:41
#
Да именно так они и поступают. Но этим грешат все. Не только Фокстрот…
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
7 лютого 2018, 9:35
#
Интересная схема
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися