Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 січня 2018, 18:31

Банки «ПтБ» і «Порто-Франко» повністю погасили кредити НБУ

Минулого року банки, що перебувають в управлінні ФГВФО, погасили заборгованість за кредитами рефінансування НБУ на загальну суму 2,08 млрд грн.

Минулого року банки, що перебувають в управлінні ФГВФО, погасили заборгованість за кредитами рефінансування НБУ на загальну суму 2,08 млрд грн.
Фото: focus.ua

Повністю розрахувалися із НБУ упродовж 2017 року два банки – «Порто-Франко» (позачергове погашення на суму 36,23 млн грн) та «ПтБ» (248,62 млн грн).

На сьогодні цими банками розпочато та триває задоволення вимог кредиторів третьої черги – Фонду гарантування, який у межах гарантованого відшкодування виплатив вкладникам цих банків 5,2 млрд грн.

ФГВФО також нагадав, що одним із основних джерел погашення банками заборгованості перед НБУ та задоволення вимог решти кредиторів є продаж Фондом гарантування активів банків, що ліквідуються.

На початок 2018 року заборгованість за виданими кредитами рефінансування НБУ обліковується на рахунках 23 банків, що ліквідуються. При цьому, загальна сума заборгованості складає 53,7 млрд грн.

Банки із найбільшими зобов’язаннями за кредитами рефінансування на початок року:

  • Банк «Надра» – 12,1 млрд грн,
  • «Фінансова Ініціатива» – 10,1 млрд грн,
  • «Дельта Банк» – 7,6 млрд грн,
  • «ВіЕйБі Банк» – 5,2 млрд грн,
  • «Родовід Банк» – 4,4 млрд грн.

Нагадаємо, упродовж 2016 року у рамках позачергового задоволення вимог повністю погасили заборгованість перед Національним банком за кредитами рефінансування «Банк Форум» (у сумі 304,06 млн грн) та банк «Хрещатик» (190,46 млн грн).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися