Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2018, 14:54

Wizz Air йде з Праги

Угорський лоукостер Wizz Air оголосив про закриття 14 червня 2018 року своєї бази у Празі.

Угорський лоукостер Wizz Air оголосив про закриття 14 червня 2018 року своєї бази у Празі.
Wizz Air іде з Праги/Фото: live4travel.com.ua

Також перевізник планує закрити 6 з 9 напрямів, зберігши рейси тільки в Лондон-Лутон, Барі і Кутаїсі. При цьому літак Airbus A320, який базувався в столиці Чехії, буде переведений на нову базу перевізника у Відні, передає ЦТС.

«Wizz Air постійно оцінює свої маршрути і послуги. Після ретельного аналізу ми вирішили підкоригувати нашу льотну діяльність в Чехії і перемістити потужності на базу Wizz Air з більш високим попитом», — заявив Джордж Міхалопулос, комерційний директор Wizz Air.

Авіакомпанія Wizz Air відкрила базу в Празі ще в 2009 році. В останній рік перевізник літав за такими напрямками зі столиці Чехії: Лондон-Лутон, Барі, Кутаїсі, Рейк'явік, Мілан-Бергамо, Венеція-Тревізо, Неаполь, Тель-Авів і Ейлат.

Відзначимо, що база в Празі стала третьою базою Wizz Air, про закриття якої авіакомпанія оголосила в останні місяці.

У листопаді 2017 року Wizz Air оголосив про закриття в червні 2018 року бази в польському Любліні, розташованому в 90 км від кордону з Україною.

У зв'язку з цим перевізник закриє ряд напрямків з цього аеропорту: Тель-Авів, Ліверпуль і Донкастер-Шеффілд. Airbus A320, який базувався в Любліні, буде переміщений в аеропорт Катовіце. Це дозволить відкрити рейс з Катовіце до Харкова.

Також в червні 2018 року Wizz Air закриє базу в румунському Тиргу-Муреші. Літак, що базувався в цьому аеропорту буде переміщений в Сібіу.

Нагадаємо, що на початку січня Wizz Air припинив польоти в інший аеропорт Чехії — Брно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися