Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2018, 10:02

Акції GoPro падають після виходу звіту про доходи

В цей понеділок GoPro Inc опублікували свій первинний звіт про доходи за четвертий квартал, за три місяці із закінченням 31 грудня 2017 року, повідомляє аналітичний відділ компанії Trade12.

Компанія GoPro Inc, сфокусована на камерах, повідомила про значне зниження виручки за четвертий квартал у зв'язку із слабкішим попитом на свою продукцію під час святкового сезону. Головний виконавчий директор GoPro Ніколас Вудман заявив, що компанія зіткнулася з низьким попитом на свою камеру HERO5, незважаючи на ряд маркетингових кроків.

Що стосується четвертого кварталу GoPro чекають, що їх виручка досягне $340 млн, що є зниженням на $80 млн для HERO5 Black, HERO5 Session, а також для Karma drone. Ці показники також нижче очікувань аналітиків від компанії, що опублікувала доход у розмірі $476, 06 млн за четвертий квартал 2017 року.

GoPro також чекають, що валова маржа в четвертому кварталі складе від 24% до 26%, а їх валова рентабельність non — GAAP, як очікується, складе від 25% до 27%. За четвертий квартал компанія отримала грошові кошти і їх еквіваленти у розмірі $247 млн, що на $50 млн вище в порівнянні з третім кварталом.

Скорочення штату

Також в понеділок компанія оголосила, що вона звільнить більше 1250 співробітників, скоротивши загальну робочу силу з 30 вересня минулого року до 1000 співробітників по всьому світу. Засновник і головний виконавчий директор GoPro Ніколас Вудман також повідомив, що скоротить грошову компенсацію за 2018 рік до 1$.

Незважаючи на це наступного року компанія продовжить виробництво нових продуктів, націлених на залучення як поточних, так і нових клієнтів. Новий напрям компанії також приведе до скорочення операційних витрат на $80 млн в порівнянні з тим, що компанія витратила в 2017 році.

Karma drone компанії GoPro, який зайняв друге місце на ринку завдяки своїй ціні ще в 2017 році, також стикається з серйозною конкуренцією цього року із-за ряду потенційних проблем, які демонструють нинішній безпілотний і повітряний ринок.

Слабке керівництво про доходи

Тоді як первинний звіт про прибуток і збитки компанії в основному не розчарував усіх інвесторів, компанія оголосила, що витрати, викликані реструктуризацією, вплинуть на компанію в найближчому першому кварталі, і що це відіб'ється на офіційному випуску звіту про доходи за четвертий квартал в лютому цього року, а також на прогнозі наступного року.

Акції GoPro Inc впали майже на 30% під час останньої торгової сесії після ряду анонсів, випущених компанією, включаючи її прогноз на прибуток за четвертий квартал, який виявився нижчий більшості очікувань аналітиків.

Слідкуйте за оглядами Trade12, які освітлюють останні новини ринку і оновлення. Приєднуйтеся до кращого форекс брокера і відкривайте торговий рахунок з Trade12.com вже сьогодні!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися