Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2018, 16:40

«Плюси» і «мінуси» онлайн-кредитів

Щоб побачити «плюси» і «мінуси» онлайн-кредитів, потрібно розуміти їх призначення. Від класичних банківських позик їх відрізняють умови отримання та використання. Скажіть, яка сума і на який строк вам потрібна, як швидко ви хочете її отримати і яким способом, – і зрозумієте, який вид кредитування вирішить ваші фінансові питання кращим чином.

Чим гарні онлайн-кредити?

У кредитів, які видаються через інтернет, є кілька переваг: їх оформлення вимагає мінімуму часу, зусиль і рухів. Інтернет-кредитування в Україні почалося з компанії Moneyveo. Чотири роки тому вона запустила сервіс, який і зараз лідирує за швидкістю і зручністю обслуговування. Так, перше звернення до Манівео вартує користувачеві 8-10 хвилин – цей час потрібен для заповнення розгорнутої анкети. А за повторних звернень на оформлення потрібно у 5 разів менше часу – до 2-х хвилин. Є й інші «плюси», через які позичальники обирають онлайн-кредити, зокрема – Манівео:

  1. Віддалене оформлення та зручність. Щоб отримати гроші, користувач подає заявку на сайті, одразу ж читає договір в електронній формі, ставить позначку в графі про згоду з його умовами, і кошти перераховуються на його картку автоматично протягом 1-5 хвилин.
  2. Анонімність. У Манівео користувачі беруть кредити без інформування третіх осіб. Усі відомості про платоспроможність і надійність клієнта компанія отримує з анкети позичальника і власної системи скорингу (перевірки). Хоча багато сервісів приймають онлайн тільки короткі заявки на кілька полів, а решту даних про клієнта отримують, телефонуючи позичальнику, його рідним та роботодавцю.
  3. Мінімальні вимоги. Щоб позичити гроші у Moneyveo, достатньо бути повнолітнім, мати український паспорт, ідентифікаційний номер та банківську картку. Довідка про доходи й офіційне працевлаштування не потрібні. Невеликі прострочення за кредитами у минулому також не виключають можливості отримати гроші у Манівео.
  4. Прозорість. На сайті Манівео є електронний калькулятор. Рухаючи його курсори, користувач бачить, як змінюється підсумкова сума до сплати на дату погашення. Сервіс не стягує додаткових комісій за свої послуги: те, що користувач бачить на калькуляторі ще до надсилання заявки, і є повною сумою до сплати.

Коли онлайн-кредити не підходять?

Онлайн-кредити варто обирати для ситуацій, коли потрібна:

  • невелика сума – до 15 000 грн;
  • на короткий період – 1-30 днів;
  • негайно – коли питання потрібно вирішити протягом півгодини;
  • без поїздок і зустрічей із кредитором;
  • у неробочий час/день – наприклад, уночі або у вихідний.

Інтернет-сервіси допомагають закривати фінансові питання швидко і без зайвих зусиль. Цього не можуть запропонувати банки, але вони видають більші кредити та на більші строки. Процентна ставка тут також менша, а от вимоги до позичальників значно суворіші. Тому не кожна людина може отримати кредит у банку, навіть якщо матиме всі необхідні гарантії своєї платоспроможності.

Піти в банк чи взяти онлайн-кредит?

Тож що краще: піти до банку чи взяти онлайн-кредит? Відповідь залежить від того, яка позика потрібна і на яких умовах позичальник готовий її оформити. Онлайн-кредитування вигідніше використовувати для екстрених потреб. Якщо гроші потрібні терміново, ненадовго, без спеціальної підготовки, тоді краще оформити все через інтернет і отримати кошти миттєво. До того ж у сервісі «Манівео» перший кредит усі беруть під 0,01%.

Якщо гроші потрібні на кілька місяців або років і йдеться про велику суму, варто піти до банку. Доведеться підготуватися, підлаштуватися під усі його умови, пройти бюрократичний ланцюжок, але тільки так можна отримати велику суму на тривалий строк.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися