Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2018, 9:47

АМКУ не каратиме держбанки за змову — ЗМІ

Антимонопольний комітет України завершив розгляд справи про можливу змову держбанків. За даними FinClub, підопічні Мінфіну фінустанови не каратимуть. Санкцій не буде.

На засіданні 28 грудня 2017 року АМКУ схвалив рекомендації Міністерству фінансів щодо розвитку конкуренції на ринку банківських послуг. За даними FinClub, на засіданні підбивалися підсумки розслідування щодо можливої ​​змови держбанків, яке тривало майже рік.

«Антимонопольний комітет рекомендував Міністерству фінансів з метою недопущення спотворення конкуренції на ринку банківських послуг вжити заходів щодо забезпечення умов призначення голів та членів наглядових рад державного банку і банку з державною часткою, що унеможливить виконання ними узгодженої поведінки або вирішального впливу на ринок», — розповіли в Антимонопольному комітеті.

Як повідомляло видання, 20 лютого 2017 роки три держбанки — ПриватБанк, Ощадбанк і Укргазбанк — одночасно знизили ставки за депозитами. За два тижні до цього голова ПриватБанку Олександр Шлапак заявив, що держбанки планують «домовитися і з питань процентної політики, і про можливе розділення ринку».

Вже 24 лютого Антимонопольний комітет України (АМКУ) направив запити про надання інформації в три професійних об'єднання учасників ринку банківських послуг і банки. «Антимонопольний комітет вивчає питання функціонування ринку банківських послуг на конкурентній основі в контексті збільшення кількості банків з державною часткою та зростання їх частки в окремих сегментах ринку банківських послуг», — повідомили тоді в прес-службі комітету.

Коментарі - 3

+
+39
380677227775
380677227775
8 січня 2018, 12:46
#
А что, в таком решении приходилось сомневаться? Это же правовое некумовское государство!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 січня 2018, 19:35
#
«АМКУ одобрил рекомендации Министерству финансов по развитию конкуренции на рынке банковских услуг.»

И теперь Ощадбанк и Приватбанк ведут друг с другом непримиримую войну, т.е. конкурируют между собой и по ходу разгоняют часть своих клиентов по частным банкам.
+
0
StarFighter27
StarFighter27
8 січня 2018, 23:27
#
Картина Репина «Приплилы»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися