Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 17:50

Зміни у складі акціонерів банку «Південний»

Шведський інвестиційний фонд East Capital Financials Fund став портфельним інвестором банку «Південний» у січні 2008 року, придбавши частку в розмірі 9,98 % від статутного капіталу.

Фонд був створений у Стокгольмі в 2006 році терміном на 7 років, який у подальшому був продовжений. Метою створення фонду було інвестування в компанії фінансового сектора країн Східної Європи і СНД.

Зараз East Capital Financials Fund готується до свого планового закриття, тому 13 грудня 2017 року весь пакет акцій, що належав фонду, викупили компанії, контрольовані бенефіціарними власниками банку «Південний» – Юрієм Родіним і Марком Беккером.

«East Capital був нашим партнером протягом 10 років і брав активну участь у стратегічному управлінні банком. Ми високо цінуємо допомогу фонду в побудові прозорої структури корпоративного управління і переданий міжнародний досвід», – коментує голова наглядової ради банку Юрій Родін.

Представник фонду Катерина Васеніна підкреслила, що фонд задоволений роботою банку в умовах постійних політичних і фінансових криз та пишається тим прогресом, якого банк «Південний» досяг за останні 10 років. «Ми вдячні акціонерам банку «Південний» за їхню постійну роботу і безперервну участь у розвитку банку. Протягом всього періоду співпраці вони проявили себе як чесні та надійні партнери», – додала вона.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися