Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2017, 15:11

В Україні з'явилася Національна асоціація страховиків

СК «Універсальна», СК «Країна», «Українська страхова група», СК «Уніка» і СК «Глобус» отримали членство в зареєстрованій 1 листопада 2017 року Національній асоціації страховиків України.

СК «Універсальна», СК «Країна», «Українська страхова група», СК «Уніка» і СК «Глобус» отримали членство в зареєстрованій 1 листопада 2017 року Національній асоціації страховиків України.
В Україні з'явилася Національна асоціація страховиків/Фото: insurua.com

Про це повідомила гендиректор об'єднання Наталія Гудима.

За її словами, об'єднання страховиків є неприбутковим, створене на основі професійної приналежності, спільності інтересів і об'єднує компанії, що розділяють цілі і завдання Асоціації, пише «Інтерфакс-Україна».

Пріоритетними напрямами її діяльності є розробка і впровадження високого рівня правил і стандартів діяльності на ринку страхових послуг.

У планах НАСУ, зокрема, участь в розробці та вдосконаленні законодавства в сфері фінансових послуг, організація і проведення незалежної експертизи законодавчих та нормативно-правових актів, створення привабливого середовища для іноземних інвесторів на страховому ринку України, сприяння забезпеченню високого рівня економічної ефективності, конкурентоспроможності та соціальної відповідальності діяльності учасників об'єднання.

Гудима також зазначила, що Асоціація має намір взаємодіяти з іншими професійними об'єднаннями ринку з метою створення цивілізованого і високопрофесійного ринку фінансових послуг в Україні.

Нове об'єднання страховиків також має намір підтримувати прямі міжнародні контакти, проводити відповідні семінари, конференції тощо., укладати з підприємствами, установами, організаціями та державними органами угоди, договори, меморандуми, які необхідні для реалізації статутних завдань, взаємодіяти з неурядовими і міжнародними фондами та організаціями, отримуючи від них фінансову, технічну та іншу допомогу.

За словами генерального директора НАСУ, об'єднання має намір бути відкритим і публічним, регулярно публікуючи матеріали про свою діяльність, а також аналітичні матеріали по різні сегменти страхового ринку країни.

Згідно з єдиним державним реєстром юридичних фізичних осіб, засновниками НАСУ є страхова компанія «Країна» кінцевим бенефіціаром якої є президент Петро Порошенко і страхова компанія «Універсальна» (обидві Київ) — кінцевий бенефіціар Віталій Антонов — мажоритарний акціонер холдингу OKKO Group.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися