Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2017, 16:00

ФГВФО: З банку Петрокоммерц-Україна вивели активів майже на 700 млн грн

Колишні посадові особи банку «Петрокоммерц-Україна» перед ліквідацією вивели через схеми з фінустанови понад 700 млн грн.

Колишні посадові особи банку «Петрокоммерц-Україна» перед ліквідацією вивели через схеми з фінустанови понад 700 млн грн.
ФГВФО: З банку Петрокоммерц-Україна вивели активів майже на 700 млн грн/Фото: mundoejecutivoexpress.mx

Як зазначили у Фонді, усі «транзакції» відбувалися без надходження «живих» коштів, а лише шляхом запису в бухгалтерських документах банку.

«За ймовірною попередньою змовою між службовими особами банку „Петрокоммерц-Україна“ та ПАТ „Юніон Стандарт Банк“, який на той момент ще був платоспроможним, було проведено „оборудки“, результатом яких стало виведення коштів банку „Петрокоммерц-Україна“ в особливо великих розмірах», — йдеться у повідомленні.

Крім того, упродовж одного дня (червень 2016 року) було укладено договір, відповідно до якого «Петрокоммерц-Україна» набуває права вимоги за 5-ма кредитними договорами, забезпеченими «сміттєвими» цінними паперами.

За відступлення права вимоги на свою користь банк сплатив 206,36 млн грн, отримавши на баланс кредити, проценти за якими не сплачувались та які не були погашені позичальниками у визначені договорами терміни, зазначили у Фонді.

Крім того, через проведені «транзакції», із банку  «Петрокоммерц-Україна» фактично було виведено ліквідний кредитний портфель, забезпечений нерухомим майном.

Так, права вимоги за 19 кредитними договорами балансовою вартістю 424,58 млн грн було передано фінкомпанії за 172,48 млн грн. Та рух навіть цих коштів відбувався тільки на папері, без внесення «живих» грошей.

Всього через компанію протягом року до дня запровадження тимчасової адміністрації було виведено активів банку на загальну суму понад 708,43 млн грн.

Транзакції переважно відбувалися за рахунок дострокового списання банком необхідних сум з депозитного рахунку фінансової компанії (за фактом депозитні кошти з усіма нарахованими відсотками були достроково повернуті компанії у вигляді ліквідних активів банку) та надання компанії кредитів тощо.

На балансі ж банку залишилась виключно проблемна та неліквідна заборгованість.

За виявленими фактами розтрати майна банку відкрито кілька кримінальних проваджень, проводяться досудові розслідування.

Коментарі - 3

+
0
50cent
50cent
29 листопада 2017, 16:20
#
Интересно, а где сейчас Председатель правления банка?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 листопада 2017, 16:29
#
Интересно другое, ФОНД и НБУ и другие органы пишут что вывели активы и т.д.
Почему они в ото же момент не арестованы, почему не берется сразу и не арестовуется все имущество и т.д.

Одни разговоры, вывели, обналичили, выдали липовые кредиты и т.д.

Кому «кулю в лоб» всадили за это все безобразие?????????
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 листопада 2017, 22:39
#
Ни НБУ ни ФГВФЛ не имеют прав на проведение оперативно-розыскных мероприятий и конечно не имеют права без суда и следствия расстреливать на месте всех, кого посчитают виновными в злоупотреблениях.

ФГВФЛ имеет право только подать документы о выявленных нарушениях в Прокуратуру и только прокуроры имеют право возбуждать уголовное дело по результатам изучения переданных материалов, а потом есть ещё и судьи…

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися