Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2017, 10:58

Кредобанк видав перші кредити за програмою Німецько-Українського фонду

У листопаді Кредобанк надав перші два кредити за програмою сприяння малим та середнім підприємствам України від Німецько-Українського фонду. Так, інвестиційний кредит на 3,36 млн гривень отримало фермерське господарство «Сорока Ф.Ф.» з Житомира, а кредит на 825 тис. гривень отримало львівське підприємство «Диз-АРТ».

Відповідно до умов наданих кредитів, фермерське господарство «Сорока Ф.Ф» планує використати отримані кошти на розширення парку сільськогосподарської техніки – зокрема, придбати трактор та польовий причіпний оприскувач. Підприємство «Диз-АРТ», що займається виробництвом гофрованого паперу, картону, паперової та картонної тари, використає отриманий кредит на придбання лінії з виготовлення ексклюзивних коробок. Кредит для ПП «Диз-АРТ» надано на 6 років, фермерському господарству «Сорока Ф.Ф.» — на 5 років. Відсоткова ставка є змінною та станом на сьогодні становить 14,82% річних.

Загалом станом на кінець листопада Кредобанк у рамках угоди з Німецько-Українським фондом розглядає ще більше 30 проектів на кредитування на загальну суму понад 80 мільйонів гривень. Переважна більшість заявок, поданих на розгляд – інвестиційні кредити та кредити аграрним підприємствам.

«Ми в Кредобанку раді, що програма доступного кредитування малих та середніх підприємств України, яку ми реалізуємо разом з Німецько-Українським фондом, швидко стала популярною серед українських підприємств. Схоже, усі кошти в рамках програми можуть бути надані як кредити вже цього року, однак Кредобанк не зупинятиметься та надаватиме малому і середньому бізнесу України кредити за власні кошти майже на аналогічних умовах. Запрошуємо українські підприємства до співпраці», – говорить виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу і малого та середнього бізнесу Кредобанку Євген Заіграєв.

Кредобанк підписав угоду з Німецько-Українським фондом про кредитування українських малих та середніх підприємств у рамках програми підтримки малого та середнього бізнесу фонду 11 жовтня 2017 року. Згідно з її умовами, фонд надав банку 100 мільйонів гривень для кредитування малого і середнього бізнесу за ставкою близько 15% річних. Серед пріоритетних для кредитування напрямків діяльності – сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Кошти надаються на придбання і модернізацію обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, поповнення обігових коштів та на розширення виробництва.

Німецько-український фонд було засновано Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Німецьким державним банком розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Державна установа Міністерства фінансів України «Офіс адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва».

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
28 листопада 2017, 14:33
#
Молодцы что начали, так как у многих банков проблема с кредитованием от Фондов иностранных, в том же Ощаде на сколько мне известно результата нет
+
0
olekstvorog32
olekstvorog32
28 листопада 2017, 15:01
#
Укргазбанк давно работает с НУФ и очень большой опыт реализации данных проектов. А Кредобанк молодцы, что аж два выдали!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися