Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2017, 13:45

Ощадбанк стягнув $ 200 млн у справі «Креатива»

Державний Ощадбанк домігся визнання поруки Березкіна і Давидова щодо заборгованості ПрАТ «Креатив» на суму $200 млн.

Державний Ощадбанк домігся визнання поруки Березкіна і Давидова щодо заборгованості ПрАТ «Креатив» на суму $200 млн.
Ощадбанк стягнув $ 200 млн у справі "Креатива"/Фото: segodnya.ua

Згідно з повідомленням банку, 20 листопада ухвалою Апеляційного суду Кіровоградської області було залишено без змін рішення Кіровського районного суду Кіровограда, яким на користь Ощадбанку з Березкіна М.С. і Давидова Ю.Г., які є поручителями за зобов'язаннями ПрАТ «Креатив», стягнуто заборгованість в сумі більше $180 млн, 12 млн євро і 117 млн ​​грн.

Крім того, з Давидова за подачу апеляційної скарги було стягнуто до держбюджету 83 млн грн судового збору, сплата якого раніше була відстрочена.

Ощадбанк в апеляційному суді відстояв рішення суду першої інстанції, всупереч старанням відповідачів будь-яким способом уникнути відповідальності.

«Не дивлячись на спроби відповідачів визнати свої зобов'язання за порукою припиненими, суд першої інстанції, з яким погодився і апеляційний суд, дотримуючись законної і послідовної позиції, став на бік Ощадбанку і відмовив їм у задоволенні зустрічного позову», — заявили в банку.

Після апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції вступило в законну силу і буде передано на примусове виконання.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 листопада 2017, 14:02
#
Давно пора таких людей на места ставить, как и других кто поручался своим имуществом и т.д. владельцев Финансовая Инициатива и ФИК, Дельта, ПРИВАТ — пора к стенке ставить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися