Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2017, 13:51

Пілотний проект. Нацбанк допоможе деяким підопічним вирішити проблему «поганих» боргів

НБУ до кінця року запровадить пілотний проект з декількома банками, в рамках якого буде допомагати їм реструктуризовувати проблемні кредити. Про це сьогодні повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час засідання Вищої експертної ради при Раді Національного банку.

НБУ до кінця року запровадить пілотний проект з декількома банками, в рамках якого буде допомагати їм реструктуризовувати проблемні кредити.
Фото: flickr.com

В проекті будуть брати участь ті банки, які мають спільних позичальників.

Рожкова пояснила, що регулятор буде проводити роботу з банками, які мають великий обсяг «поганих» боргів, і з позичальниками, і з їх власниками.

«Наведу приклад: є позичальник, загальна заборгованість якого по банківській системі складає 12 млрд грн. Ця заборгованість зосереджена в 9 банках. Вона є проблемною по всіх 9 банках. Ми отримали плани від банків, що вони будуть робити з цією заборгованістю. Один з 9 банків написав, що він буде подавати на банкрутство. Чотири — що вони очікують погашення заборгованості до кінця року, і ще 4 – що в них розроблені і майже підписані плани реструктуризації. Але я хочу сказати, що такий план ніколи не спрацює», — підкреслила Рожкова.

За її словами, саме такі кейси буде брати НБУ і врегульовувати за участю радників і спеціалістів. Це полегшить ситуацію в банках і допоможе відновити потужності тих позичальників, які можуть працювати далі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися