Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2017, 10:47

Економічне зростання в розвинених країнах сповільнилося: ОЕСР

Економічне зростання в розвинених країнах сповільнилося в період за три місяці по вересень, проте в 2017 році в цілому, як очікується, прискориться, повідомляє експерт компанії Weltrade.

Організація економічного співробітництва і розвитку заявила в понеділок, що загальний об'єм економіки 35 країн виріс на 0.6% в третьому кварталі в порівнянні з попереднім тримісячним періодом. Показник виявився нижчий зростання на 0.8%, зафіксованого в другому кварталі.

Уповільнення підкреслює недостатній імпульс відновлення світової економіки після фінансової кризи і подальшого спаду. Послаблення зростання багато в чому обумовлене Японією, але низькі показники також спостерігалися у Франції і США.

Серед країн G7 максимальне зростання спостерігалося в Німеччині, мінімальний — в Японії. Дані по Канаді доки недоступні.

Незважаючи на невелике уповільнення, об'єм загальний економік країн ОЭСР виріс на 2.6% в порівнянні з третім кварталом 2016 року. Це вище за зростання на 2.4%, зафіксованого в другому кварталі.

Судячи з усього, ВВП розвинених країн і світова економіка в цілому розширяться швидшими темпами цього року в порівнянні з попереднім.

Міжнародне агентство Moody's Investors Service заявило минулого тижня, що зростання в 20 найбільших економіках G20, яких припадає на частку велика частина світової активності, цього року складе 3.1% в порівнянні з 2.5% в 2016 році і 3.2% в 2018 році.

Грошово-кредитна політика «акомодації, зниження бюджетного регулювання, а також стійкий розвиток бізнесу і споживачів сприятимуть зростанню в країнах з розвиненою економікою», — сказала Олена Дуггар, заступник керуючого директора рейтингового агентства.

Згідно з даними компанії Consensus Economics, яка відстежує економічні прогнози банків і інших фінансових інститутів, очікування зростання в 2018 році підтвердилися за останній місяць.

Нині економіка США виросла на 2.5% в 2018 році, в порівнянні з 2.2% в 2017 році. Економісти фінансових установ також оптимістичніші відносно єврозони і Японії.

Попри те, що очікувані темпи зростання покращали в 2016 році і в попередні роки, вони залишаються нижче, ніж вважалося нормальним до глобальної фінансової кризи.

Зацікавлені в заробітку грошей онлайн? Приєднуйтеся до найбільшого фінансового ринку у світі і заробляйте, торгуючи валютою і металами разом з великими гравцями на Forex.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися