Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2017, 16:01

У столиці затримали на гарячому банду скімерів

16 листопада ввечері в Києві затримали на гарячому двох учасників банди скімерів. Злочинці викрадали дані карт клієнтів українських банків за допомогою встановлення на банкомати скимминговых пристроїв останнього покоління. Затримання пройшло під процессуальним керівництвом Київської міської прокуратури №7 при технологічній і технічній підтримці Служби безпеки Приватбанку. 

Як повідомили в СБ Приватбанку, затримання шахраїв на гарячому стало результатом тісної взаємодії банку і поліції із застосуванням самих передових технологій, що дозволяють відслідковувати дії злочинців в режимі онлайн.

«Протидія кибершахраям є для нас пріоритетним завданням, це дуже складне завдання, зловити скімерів на гарячому, ми фактично „вели“ злочинців більше місяця, щоб зловити на гарячому і пред'явити незаперечні звинувачення, – говорить керівник служби безпеки Приватбанку Сергій Болотін. – Система безпеки операцій в Приватбанку дозволяє захистити власників карт від шахрайства, навіть якщо карти були скомпрометовані внаслідок скіммінгу. Всім постраждалим від дій скімерів банк відшкодує вкрадені кошти».

У затриманих вилучено пристрої для дублікату та виготовлення підробних карт. Шахраям повідомлено про підозру (ст.ст. 200, 362, 361 ККУ), сьогодні у судовому порядку злочинцям буде обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ПриватБанк закликає клієнтів бути пильними і перед початком користування банкоматом ретельно оглянути його на наявність сторонніх накладок або інших пристроїв. У разі виявлення підозрілої клавіатури або картоприймача необхідно відразу повідомити в банк на номери (056) 716 35 02, (067) 565 12 34, e-mail: dezhurka@pbank.com.ua чи будь-яким зручним способом. У разі підтвердження факту скіммінгу клієнт отримає фінансову винагороду від банку і вбереже себе та інших користувачів банкомату від шахраїв.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися