Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2017, 8:39

П’ять кроків для платників ПДВ, яким заблоковано ПН

Головне управління ДФС в Дніпропетровській області розповіло, що робити платникам податків, якщо фіскали заблокували реєстрацію їх податкових накладних ПН)/розрахунку коригування (РК).

Покрокове керівництво для платників ПДВ, яким зупинено реєстрацію ПН/РК, а також  пам’ятку дій та зразки заповнення оприлюднило ГУ ДФС у Дніпропетровській області.
Покрокове керівництво для платників ПДВ, яким зупинено реєстрацію ПН. Фото: vial.ua

Крок 1

У разі блокування податкової накладної, платник отримує квитанцію № 1 про припинення реєстрації в Єдиному реєстрі (далі — ЄРПН) податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК). 

Крок 2

Далі платник ПДВ може подати фіскалам (протягом 365 календарних днів) в електронному вигляді пакет документів, до якого мають входити:

  • таблиця даних платника податку (додаток до наказу Мінфіну України від 13.06.17 р. № 567) за формою J(F)1312302 (далі – таблиця);
  • пояснення у вигляді повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по зупинених ПН/РК за формою J(F)1312602 (далі – повідомлення);
  • до повідомлення додаються копії документів у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360102 у форматі PDF (розмір кожного додатка не повинен перевищувати 2 МБ).

Вичерпний перелік документів затверджено наказом № 567.

Таблиця, повідомлення та копії документів подаються тільки в електронному вигляді. Документи, представлені на паперових носіях, до розгляду не приймаються.

Крок 3

Інші документи, що підтверджують реальність операції і розкривають її сутність, платник подає за бажанням.

Крок 4

Після перевірки документів комісія ДФС України приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації. Платника інформують про рішення квитанцією № 2.

Реєстрація ПН/РК у ЄРПН здійснюється датою подання їх на реєстрацію.

Перебіг граничного строку реєстрації ПН/РК переривається на період зупинення їх реєстрації та відновлюється з дня припинення процедури зупинення їх реєстрації згідно з пп. 201.16.4 ПКУ.

Крок 5

У разі прийняття комісією ДФС України рішення про відмову в реєстрації ПН/РК платник податку подає (має право подати) скаргу на таке рішення:

  • до комісії ДФС України з питань розгляду скарг протягом 10 календарних днів після отримання рішення комісії ДФС до постанови Кабміну від 04.07.17 р. № 485;
  • до суду.

Інструкції від податкової

Коментарі - 2

+
+69
smarty
smarty
14 листопада 2017, 9:56
#
Виновен? -Докажи. Так было раньше.
Теперь ты бегай доказывай что не виновен, причем ГФС за это никто не накажет если блокировка ошибочная.
+
0
Drukar
Drukar
14 листопада 2017, 18:53
#
Инструкция не соответствует реалиям, правильный вариант, нанимаем перу десятков парней в камуфляже с обязательной патриотической раскраской, врываемся в офис ГФС от имени народа, с требованием справедливости, и все хорошо главное громко орать Слава Украине и потрясать АК 47
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися