Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2017, 17:02

Кабмін дозволив залучити IFC до приватизації Укргазбанку

Кабінет Міністрів схвалив залучення Міжнародної фінансової корпорації (IFC, входить до групи Світового банку) до приватизації Укргазбанку.

Кабінет Міністрів схвалив залучення Міжнародної фінансової корпорації (IFC, входить до групи Світового банку) до приватизації Укргазбанку.
Фото: podrobnosti.ua

Про це йдеться в прийнятому проекті меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством фінансів, Укргазбанком та IFC, текст якого мають Українські новини

Зокрема, Кабмін на засіданні уряду 8 листопада схвалила проект меморандуму, який буде підписаний наступного тижня за участю президента Світового банку Джима Ен Кіма, повідомляє НВ.

У меморандумі закріплено, що IFC допоможе уряду провести процес приватизації Укргазбанку, в тому числі, передбачена можливість входження IFC в його капітал як міноритарного акціонера.

Передбачається, що IFC може надати консультаційні послуги для поліпшення інвестиційної привабливості банку, а також може розглянути інвестиції в капітал банку для підтримки його продажу.

Згідно з проектом меморандуму, Укргазбанк буде фокусуватися на еко-банкінгу (фінансування проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності), буде нарощувати присутність в приватному секторі, співпрацюючи з малими і середніми підприємствами, корпоративним і роздрібним сегментами.

Банк повинен поступово зменшити обсяг існуючого кредитного ризику на держпідприємства (закрити ліміт кредитування на ДП «Енергоатом»).

Мінфін в свою чергу повинен забезпечити: посилення корпоративного управління банку; утримання від директивних програм кредитування; утримання від збільшення обсягу ризику банку на держпідприємства.

За даними НБУ, Укргазбанк займав 4 місце (65,7 млрд грн) за розміром активів банк на 1 липня серед 88 діючих банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися