Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2017, 13:24

Види кредитів

Сьогодні найбільш вигідним і комфортним є кредит без довідки, який ви можете оформити за допомогою електронного сервісу Ультракеш. Однак розмір мікропозик не завжди покриває потреби позичальника, тому багато людей змушені звертатися до банківських установ, що пропонують позики на більш тривалий термін і з більшою сумою. Яким продуктом і коли слід скористатися?

У нинішній час в українській фінансовій системі представлені кілька видів кредитів, які видаються клієнтам відповідно до їх цілями і рівнем платоспроможності. Кредитують компанії пропонують скористатися такими послугами:

  1. Споживчий кредит, у тому числi кредит онлайн — підходить для виконання фізичною особою практично будь-яких завдань, таких як придбання побутової апаратури, відпочинок, лікування. Кредитуватися за даною програмою можливе практично в будь-якому фінансовій установі, яка видає позики.
  2. Комерційний кредит можуть оформити тільки юридичні особи, а також суб'єкти малого та середнього бізнесу. У ряді випадків корпоративні клієнти мають право скористатися цією позикою як оборотними засобами для посилення капіталу та придбання необхідного обладнання.
  3. Іпотечний кредит доступний для фізичних осіб, які бажають придбати нерухомість (будинок, квартиру). Майно, яке купив позичальник, і стає запорукою повернення позичених коштів.
  4. Автокредит потрібно клієнту в разі, якщо наявних у нього коштів не вистачає для покупки автомобіля, який і є запорукою.

Залежно від способу кредитування розрізняються беззаставні і заставні позики. Перший тип кредиту видають на відносно нетривалий термін, а його розмір обмежується декількома тисячами гривень. Споживчий і мікрокредит можна віднести до цього виду.

Для отримання заставного кредиту необхідно в обов'язковому порядку надати заставу. В якості застави найчастіше використовують продукт, для придбання якого і видаються кошти. Сюди можна віднести автокредит, іпотеку.

Критерієм диференціації кредитів на короткострокові та довгострокові є тривалість періоду, на який вам видають позику. Автокредитування і іпотеку можна віднести до послуг з видачі довгострокових кредитних продуктів. Короткострокову позику поділяють на звичайний (стандартна схема оформлення в банку) і миттєвий (послуги МФО з видачі термінових кредитів).

Що стосується способів передачі грошових коштів клієнту, то позику готівкою видається тільки на споживчі цілі. Безготівковий кредит оформляється при покупці нерухомості або авто.

Необхідно усвідомити, що повна кредитна вартість залежить від ряду факторів. Максимум гарантій своєчасного повернення всіх коштів компанії з боку позичальника можуть знизити ефективну ставку позики. Так, надавши докази високої платоспроможності, пакет базових документів, людина має можливість кредитуватися дешевше, ніж в компанії, що висуває мінімум вимог до позичальника.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися