Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 19:47

НБУ запроваджує диференційований підхід до проведення річного аудиту банків

Національний банк запроваджує диференційований підхід до організації проведення річного аудиту банків.

Національний банк запроваджує диференційований підхід до організації проведення річного аудиту банків.
Фото: zn.ua

Для «великих банків» встановлюється норма, яка вимагає укладення ними договору на проведення обов’язкового аудиту з аудиторською фірмою, яка має в своєму складі не менше 5 штатних аудиторів із банківським сертифікатом та не менше 5 штатних працівників із сертифікатом (свідоцтвом), що підтверджує кваліфікацію у сфері МСФЗ. До інших банків ця норма не застосовується.

Крім того, регулятор скасовує норму щодо засвідчення документів печаткою аудиторської фірми. Натомість встановлюється вимога проведення аудиту та подання звіту аудитора з урахуванням міжнародних стандартів аудиту.

Для оптимізації функцій банківського нагляду, відтепер банки подаватимуть до НБУ не лише письмовий звіт про роботу підрозділу внутрішнього аудиту банку, але й його електронну копію (сканкопію).

Під «великими банками» маються на увазі банки з державною часткою та банки, розмір загальних активів яких становить не менше ніж 0,5 відсотка від розміру загальних активів банківської системи. Станом на 01 жовтня 2017 року це — 24 банки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися