Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2017, 15:44

У Києві затриманий одеський шахрай-скіммер

В ході спецоперації співробітників кіберполіції та ПриватБанку у Києві затримано одного з членів групи шахраїв-скімерів.

В ході спецоперації співробітників кіберполіції та ПриватБанку у Києві затримано одного з членів групи шахраїв-скімерів.
Фото: pinterest.com

Дана група людей займалася встановленням на банкомати скімінгових пристроїв.

Як повідомили в службі безпеки банку, були зафіксовані факти установки скімінгових пристроїв на декількох банкоматах ПриватБанку в Одесі.

У результаті проведеної спецоперації шахрая було затримано вже в Києві, де він збирався продовжити свою «діяльність». У затриманого 29-річного жителя Сумської області вилучено 43 підроблені картки. Зараз триває розшук інших членів шахрайської групи.

ПриватБанк закликає клієнтів бути пильними і перед початком користування банкоматом ретельно оглянути його на наявність чужорідних накладок чи інших пристроїв.

Як зазначили в банку, на сьогодні більшість банкоматів ПриватБанку оснащено спеціальною системою антискімінгу, що блокує роботу банкомата в разі установки на нього шахрайського обладнання.

До кінця 2017 року такою системою буде обладнано всі 7 292 банкомати ПриватБанку.

Коментарі - 1

+
0
09104
09104
15 жовтня 2017, 22:23
#
Как отметили в банке, на сегодняшний день большинство банкоматов банка оснащены специальной системой антискимминга, которая блокирует работу банкомата при установке на него мошеннического оборудования.
Защита — это хорошо. Но как бы она с перепугу не заблокировала банкомат, когда клиент будет снимать там средства. И в данном случае мало одной блокировки банкомата: нужно ещё обеспечить выезд группы захвата для поимки злоумышленника.
На фото в данной статье средства скимминга уж очень похожи на штатное оборудование — прямо мимикрия.
В данном случае также важнно наличие и исправная работа камер слежения. Не удастся задержать злоумышленника на месте, так пусть хоть съёмка останется для ориентировки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися