Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2017, 9:50

Міносвіти хоче знизити податок для стартапів

Міністерство освіти і науки відзвітувало про те, що завершує перший етап підготовки проекту закону про стартапи.

Міністерство освіти і науки відзвітувало про те, що завершує перший етап підготовки проекту закону про стартапи.
Міносвіти хоче знизити податок для стартапів/ Фото: rbc.uа

Основне його нововведення — зниження податку на прибуток для підприємств, які потраплять під визначення стартапа, пише ain.ua.

«У документі ми чітко визначимо, що таке стартап, яку він повинен мати історію, річний дохід, на що повинна бути спрямована його діяльність. Окремо пропишемо поняття соціального та інноваційного стартапу — яким критеріям має відповідати проект, щоб потрапляти під це визначення», — заявив директор департаменту інноваційної діяльності відомства Віктор Шовкалюк.

За його словами, завдяки закнопроекту знизиться рівень податкової ставки на прибуток.

«На перші два роки дії закону всього 30% від існуючої податкової ставки на прибуток, на третій рік — 50%, на четвертий — 60%, на п'ятий — 70%. По-друге, замінити ЄСВ фіксованими платежами — в розмірі двох мінімальних внесків соціального страхування незалежно від розмірів зарплат», -йдеться в повідомленні.

Які саме компанії будуть визнаватися стартапами, згідно з проектом, а також — що робити з тим, що багато українських стартапів інкорпоровані за межами країни, маючи головні офіси, наприклад, в США, а в Україні — офіси розробки — поки неясно.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися