Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2017, 16:40

Підсумки діагностики малих банків: з 37, чотирьом потрібна докапіталізація

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками робочої наради Комітету Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Підсумки діагностики малих банків: з 37, чотирьом потрібна докапіталізація
Фото: psm7.com
За результатами діагностичного обстеження 37 невеликих банків тільки чотири потребують докапіталізації на загальну суму 143,1 млн грн.

«За результатами діагностичного обстеження невеликих банків тільки чотири потребують докапіталізації на загальну суму 143,1 млн грн. Причому один з чотирьох банків уже прийняв рішення про припинення банківської діяльності (необхідна сума докапіталізації 12 млн грн)», — йдеться в повідомленні.

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, на початок 2017 року в 96 діючих банків статутний капітал з урахуванням внесків 37 банків був менше, ніж 200 млн.

За її словами, за 2017 рік з цих 37 банків: п'ять — виведено з ринку, один — погоджено припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи; 25 — докапіталізувати до мінімально необхідного рівня; шість — не виконали вимоги щодо докапіталізації в повному обсязі, з ними триває робота.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що НБУ обіцяє до 15 жовтня новий графік капіталізації банків.

Як повідомлялося, за словами Рожкової, вимоги щодо докапіталізації до 200 млн грн порушують шість банків.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися