Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2017, 9:28

Українці залишили в магазинах та ресторанах Польщі майже 2 млрд злотих

В другому кварталі цього року громадяни України придбали в Польщі товарів і послуг на понад 1,9 млрд злотих.

Українці залишили в магазинах та ресторанах Польщі майже 2 млрд злотих
Фото: delo.ua

Про це пише портал «Простір».

Як зазначає видання, у другому кварталі 2017 року кордон Польщі перетнули 46 мільйонів іноземців. Їх кількість зростає швидше, ніж кількість поляків, які перетинають кордони власної держави. Це означає, що іноземці частіше відвідують Польщу, ніж поляки сусідні країни.

«Іноземці залишають у Польщі все більше і більше грошей», — йдеться у повідомленні.

Як було відзначено Головним статистичним управлінням країни, найбільше з-посеред сусідів витрачали іноземці, які перетинали кордон з Німеччиною (47,6 відсотка від загального обсягу видатків іноземців), відтак іде Україна (20,3 відсотка), Чехія (11,5%). Словаччина (7,8%), Білорусь (6,4%), Литва (4,8%) та Росія (1,6%).

Однак, якщо подивимося на середні витрати іноземців під час одного візиту до Польщі — то саме українці витратили рекордну суму.

Читайте також: Польща вводить податок за працевлаштування заробітчан

Під час одного візиту до Польщі пересічний громадянин України залишив у магазинах і ресторанах країни в середньому 773 злотих (майже 5 700 грн.).

Ці цифри для польських експертів виглядають шокуючими, особливо якщо порівняти це з досить низькою середньою зарплатнею в Україні.

Якщо взяти до уваги, що середня заробітна плата в Україні складає близько 7 тисяч гривень, то українці, які приїжджають до Польщі, за один візит залишають тут майже всю зарплату.

Читайте також: Ефект від безвізу. Поки що «нуль»

Вони в основному купували непродовольчі товари (83% від цілої суми). Серед непродовольчих товарів найбільший попит — на будівельні матеріали, устаткування квартири або будинку, побутову техніку та електроніку, а також частини та приладдя для транспортних засобів.

На харчові та безалкогольні напої іноземці витратили понад 13% від цілої суми, а на інше — близько 4%.

Коментарі - 3

+
+11
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
5 жовтня 2017, 9:43
#
Прям интересно, как посчитали?
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
5 жовтня 2017, 10:51
#
А де лінки на самі магазини?
+
0
Vasiliy5
Vasiliy5
9 жовтня 2017, 11:43
#
«Среди непродовольственных товаров наибольший спрос — на строительные материалы, оборудование квартиры или дома, бытовую технику и электронику, а также части и принадлежности транспортных средств» — туризм, или все-таки бизнес?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися