Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2017, 8:40

Суд підтримав Нацбанк щодо належного нагляду за банком «Хрещатик»

Суд підтвердив здійснення Нацбанком належного нагляду за банком «Хрещатик»
Фото: pl.com.ua

Суд у черговий раз підтвердив, що Національний банк України здійснював належний нагляд за виведеними з ринку неплатоспроможними банками.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Згідно із повідомленням, Київський апеляційний адмінсуд України 19 вересня 2017 року залишив без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адмінсуду, якою було відмовлено у задоволенні позову про визнання протиправною бездіяльність регулятора по відношенню до ПАТ «КБ »Хрещатик".

Нагадаємо, банк «Хрещатик» віднесено до категорії неплатоспроможних 5 квітня 2016 року, а 2 червня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Як відомо, головною причиною віднесення банку «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних було невиконання задекларованих заходів щодо покращення його ліквідності та відсутність достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв’язку з тим, що діяльність банку не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів НБУ.

Коментарі - 2

+
0
Антон Сидоров
Антон Сидоров
4 жовтня 2017, 9:32
#
А когда же суд даст оценку виновным в признании его неплатежеспособным (НБУ, акционеры (имеется ввиду Киеврада) и т.п.)? Понимаю, что сначала надо найтись Робин Гуду, который бы поднял все это д… мо. После вчерашних судебной и пенсионной «реформ» х… ново, так что заставляешь себя думать о хорошем.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2017, 10:44
#
Суд не вправе вмешиваться в хозяйственную деятельность субъектов предпринимательства, если они не нарушают закон.
Акционеры не докапитализировали вовремя убыточный банк — это их право.
Если спросить у предправления об итогах его работы, он сошлётся на конъюктуру рынка и прочие внешние факторы, которые не позволили ему вести прибыльную деятельность.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися