Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2017, 11:54

Гроші українців залишаться під матрацами

У вересні вступили в силу нові правила проведення фінансових операцій. Згідно з постановою НБУ №42, банки почали вимагати від клієнтів документи, що підтверджують джерела походження коштів при проведенні будь-яких операцій, які здаються їм підозрілими. Старший економіст в CASE Ukraine Володимир Дубровський на своїй сторінці в Facebook прокоментував нові вимоги фінмоніторингу. «Мінфін» призводить скорочений текст колонки.

Кому вигідно знову підірвати довіру до банківської системи, щро тільки-тільки почала відновлюватися після свавілля трирічної давності? Зокрема, хто зацікавлений, щоб гроші заробітчан, накопичення «під матрацом», та й виплачені «в конвертах» зарплати (поки існує податок на працю, це було, є і буде) ніколи не повернулися в легальний обіг? Хто виграє від того, що мільйони українців змушені порушувати закон? Як можна говорити про боротьбу з корупцією, в той же час вводячи свідомо дискреційні норми, і заганяючи людей в ситуацію, коли їм напевно доведеться «давати», при цьому суспільство їх тільки виправдає (наприклад, при знятті депозиту)?

Читайте також: Як банки перевіряють доходи ФОПовців

Як можна було підпустити до прийняття стратегічних рішень безграмотних незрілих проФФесіоналів, які не розуміють, що «закручувати гайки», якщо взагалі і можна, то тільки дуже обережно, особливо якщо «різьблення» слабка? І, якщо вже й робити це, то починати не з середнього класу, і не з пенсіонерів, а з великої дичини? Яка, до речі, взагалі ніяк не постраждає, тим більше, що корупцію ніхто не відміняв.

До речі, панове банкіри, а як ви це неподобство проковтнули? На робочій групі з податку на виведений капітал ваші представники жахливо обурювалися, що на банки пропонували покласти обов'язки моніторити деякі види операцій (наприклад, видачу великих сум готівкою, а також деякі види транзакцій фірм) з метою запобігти масштабному ухиленню від податків підприємствами. У підсумку правильні норми не пройшли. А як простих громадян гнобити — так взяли «під козирок»? Адже це ж в тисячі разів важча робота! Як же так, а?

Злочинна і самогубна для уряду «війна котеджів» триває (((. З задоволенням і зловтіхою чекаю, коли підрахують економічний збиток від цієї постанови. 

Коментарі - 5

+
+88
Summer
Summer
3 жовтня 2017, 13:05
#
Да, удивительно когда сама власть убивает любые ростки экономики и потом жалуется «грошей немае».
Интересно, нынешний кабмин и президент до весны удержутся?
+
+98
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
3 жовтня 2017, 13:34
#
Это про эти реформы-«перемогы» рассказывает П-ко и ко?

Пусть сами для начала докажут происхождение имущества в своих декларациях и их родственников
+
+57
brigadirius
brigadirius
3 жовтня 2017, 14:27
#
Недорабатывает правительство. Нужно ввести обязательное предоставление справки о происхождении средств при оплате коммунальный платежей. Нету справки — извините оплатить не можем. Ну и создать в ГФС отдел по предоставлению этих справок. Благо база данных по подоходному налогу есть.
+
+35
Astute
Astute
3 жовтня 2017, 15:46
#
Там, где как раз нужно шерстить наши недореформаторы не ищут, также как и банки, потому что и тех и тех быстро поставят на место, а вот простых тружеников трясти- вот это для Них забава) Схемные и рисковые для страны фин.операции проводят только люди на руководящих постах, то есть имеющие власть) там долго искать не придётся, поскольку всё на лицо)
+
0
09104
09104
4 жовтня 2017, 13:08
#
В названии заголовка виновата банковская система. Опасность временной администрации с последующей ликвидацией, просто банальное хищение из банковской же ячейки. Вот и вынуждены граждане прятать у кого что где кому вздумается. Депозиты неактуальны: раньше срока забрать нельзя и опасение, выдадут ли. А то начнут троллить автоматическими пролонгациями, в кассе денег нет и прочие злоключения.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися