Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 12:04

Страховикам допоміг нещасний випадок

На цьому тижні страховики зібралися на Міжнародний фінансовий форум в Одесі, щоб обговорити стан страхового ринку, і поговорити про його перспективи.

Схоже, що найгірше для галузі вже позаду. За попередніми даними, за січень-червень 2017 роки ринок виріс майже на третину - до 21,1 млрд грн. Компанії стали більше платити клієнтам - обсяг виплат збільшився на 19% - до 4,6 млрд грн. Рівень виплат склав 21,8%.

А ось самих страхових компаній стало менше. За даними Нацкомфінпослуг, за 2016 рік комісія виключила з реєстру 57 страховиків, а в 2017 році - ще 13.

Одна з цікавих тенденцій цього року - населення стало приносити компаніям більше грошей, ніж корпоративні клієнти. Найдинамічніші сегменти - страхування від нещасного випадку (+ 34% премій), на випадок хвороби (+ 51,4%). А також страхування відповідальності (+ 45,1%) і майна (25,5%). Не інакше як позначилися результати активізації банками роздрібного кредитування. Банки і мережы з продажу техныки знову постачають страховикам клієнтів. Без поліса страхування відповідальності або від нещасного випадку сьогодні вже не купиш ні холодильник, ані навіть електробритву.

Зате в автострахуванні успіхи компаній набагато скромніше. Зростання платежів по автоцивілці склало всього 7,2%, по каско - 13,9%. Видно, страховикам доведеться почекати рік-другий, поки банки знову не почнуть видавати автокредити.

Подробиці про результати роботи страховиків - в презентації члена Нацкомфінпослуг Олександра Зальотова.

Коментарі - 2

+
0
09104
09104
15 вересня 2017, 22:34
#
Страхованию больше доходности от населения…
Население надеется на помощь в случае чего… Но в текстах договоров содержатся различные уловки, дабы не платить эту самую страховую компенсацию. А об этом многие и не подозревают, наивно вверяя компаниям свои средства.
Забыли люди о крушении банков, последствии развала СССР, МММ, трастах и прочих ловушках…
+
0
mary27
mary27
20 вересня 2017, 19:43
#
Сами хоть поняли что написали?
''В текстах договоров содержатся уловки'' — вообще, давно пора научиться читать те договора, которые подписывают.
И ''правила страхования''.
''Наивно вверяя компании свои средства'' — ага, премия например 100 грн, а возмещение — 20 000.
''Забыли о крушении банков, развале СССР, МММ'' — вы ещё ледниковый период забыли дописать, и астероид, который в конце мезозойской эры динозавров прикончил)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися