Александр Охрименко
Александр Охрименко
Александр Охрименко
— Александр Охрименко
экономист
- 19 листопада 2014, 8:33
Сахар подорожал, а лук подешевел
Вечный спор, кто больше завышает цены, производители или торговля. Не все так просто.
Вот динамика оптовых цен производителей продукции за период с октября 2013 по октябрь 2014 год
Название | Темп роста |
Крупи пшоняні | 50% |
Цукор білий кристалічний | 38% |
Борошно пшеничне чи пшенично-житнє | 35% |
М’ясо свійської птиці свіже чи охолоджене | 26% |
Хліб житній | 25% |
Води натуральні мінеральні негазовані | 25% |
Ковбаси напівкопчені | 24% |
Олія соняшникова нерафінована та її фракції, крім фракцій із зміненим хімічним складом | 24% |
Хліб пшеничний | 22% |
М’ясо свиней свіже чи охолоджене | 21% |
Крупи гречані | 20% |
Пряники та вироби подібні; печиво солодке; вафлі та вафельні пластини | 20% |
Вироби ковбасні варені, сосиски, сардельки | 19% |
Води натуральні мінеральні газовані | 18% |
Хліб житньо-пшеничний і пшенично-житній | 17% |
Пиво, крім відходів пивоваріння | 17% |
Напої безалкогольні інші | 17% |
Молоко рідке оброблене (пастеризоване, стерилізоване, гомогенізоване, топлене, пептизоване) | 16% |
Молоко сухе знежирене | 16% |
Сметана неароматизована, без додання фруктів, горіхів, какао та інших наповнювачів | 16% |
Вироби макаронні, локшина та вироби борошняні подібні | 14% |
Олія соняшникова та її фракції, рафіновані, крім фракцій із зміненим хімічним складом | 13% |
Кефір неароматизований, без додання фруктів, горіхів, какао та інших наповнювачів | 12% |
Коньяк, бренді | 12% |
Горілка з вмістом спирту менше 45,4 % | 11% |
Сири тверді | 10% |
Сік томатний | 9% |
Спирт етиловий неденатурований із вмістом спирту не менше 80 об, % | 9% |
М’ясо великої рогатої худоби свіже чи охолоджене | 8% |
Сік яблучний | 8% |
Борошно житнє | 7% |
Масло вершкове жирністю? 85% | 5% |
Сік апельсиновий | 0% |
А вот динамика розничных цены за период с октября 2013 по октябрь 2014 год
Название | Темп роста |
Рис | 68% |
Дизельне пальне | 59% |
Сало | 46% |
Бензин А-95 | 46% |
Птиця (тушки курячі) | 44% |
Цукор | 41% |
Яйця І-ІІ категорії | 39% |
Хліб пшеничний з борошна | 35% |
Крупи гречані | 34% |
Хліб житній, житньо-пшеничний | 31% |
Борошно пшеничне | 30% |
Макаронні вироби | 30% |
Свинина | 28% |
Ковбаси варені | 27% |
Яловичина | 22% |
Молоко жир. 2,5% | 20% |
Сир м’який жир. 9% | 20% |
Сметана жир. 15% | 19% |
Масло вершкове жир. 72-73% | 17% |
Олія соняшникова | 14% |
Картопля | -8% |
Капуста | -16% |
Буряк | -24% |
Морква | -29% |
Цибуля ріпчаста | -32% |
|
49
|
Просмотров: 1827, сегодня — 0
- 19:13 Грошові перекази в Україну продовжують падати
- 18:52 Попит населення на валюту зростає: у квітні обсяг купівлі валюти перевищив продаж на $728 мільйонів
- 18:34 Огляд ринку криптовалют у першому кварталі року — Binance Research
- 18:15 З початку року аграрії отримали понад 40 мільярдів на розвиток господарств
- 17:46 Спецрахунок НБУ на оборону за квітень поповнився на 303 млн грн
- 17:32 Курс валют на вечір 2 травня: на міжбанку долар та євро пішли вниз
- 17:01 Підтримка ієни: Банк Японії міг витратити близько $22,5 млрд на валютні інтервенції
- 16:38 Яка вартість великоднього кошика в Україні та Польщі — дослідження
- 14:45 Standard Chartered: Курс біткоїна може впасти до $50 000
- 14:15 Відомий трейдер пояснив, чому ціна Біткоїна наближається до позначки $300 000
Коментарі - 32
www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=220beb58-a813-4232-83a1-b246c0f2fbc2
Повышение или понижение цен зависит от спроса и предложения.
В рыночных условиях возможны вариации с ценами.
Например в магазинах часто меняются цены самими поставщиками.
Наверное многие наблюдали когда цена единицы товара выше пары, тройки того-же товара или вдруг снижение цен на какие-то виды продукции.
Когда мне «АндрейМ» подсказал, что нужно писать не на Украине, а в Украине, то я его поблагодарил и исправил.
Конечно на ход приватизации это не повлияло, но мой вариант приватизации имеется: minfin.com.ua/blogs/Feygin/45730/
Сегодня ссылаются на правительство Украины на новое правописание и произношение: elhow.ru/ucheba/russkij-jazyk/fonetika/orfoepija/kak-pravilno-v-ukraine-ili-na-ukraine
Ссылка на Тараса Григорьевича Шевченко тоже кстати, а приватизацию я прикрепил, чтобы ещё раз её механизм посмотрели, может общество и прозреет.
Если Вам нужно общаться с иноязычными, то Вы выучите их язык, в противном случае и жестами разберётесь. А осуждать людей не нужно вообще.
его в совершенстве,
а не манипулировать собственными восприятиями и измышлениями.
И если кто-то не владеет родным языком, то это позорно.
А у нас это кто? «Кровавый пастор»?
к лету в основном будет по 100%.