Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2024, 18:36

Нацбанк оштрафував чотири банки на понад 30 млн за порушення фінмоніторингу

Національний банк застосував до чотирьох банків у серпні покарання у вигляді штрафів — загальна сума перевищує 30 млн грн. Установи порушили правила фінмоніторингу. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Які банки заплатили штрафи

ПУМБ отримав лише письмове попередження.

Окрім цього регулятор наклав штрафи на небанківські організації:

  • ТОВ «ФК «АРТЕМ» — 800 000 грн
  • ТОВ «ФК МАГНАТ» — 500 000 грн
  • ТОВ «ФК ПАРТНЕР» — 255 000 грн
  • ТОВ «ФК «ЛІБЕРТІ ФІНАНС» — 255 000 грн.

Читайте також: У банках вже вишиковуються черги із власників заблокованих карток: що з цим робити

Коментарі - 14

+
+15
Три літри
Три літри
20 вересня 2024, 18:41
#
В тему викликається Валерчік, великий експерт з теми скарг на фінмониторинг банків до НБУ.

Питання експерту: що для банка важливіше — штраф на 10 міліонів від НБУ чи позив клієнта на суму 5000₴ який до того ж не підкріплений нічим крім тупості та емоцій?
+
+15
Mini Mi
Mini Mi
20 вересня 2024, 19:56
#
Именно для того чтобы вас не заблокировали по велению левой пятки по принципу «лучше перебдеть» с нашими банками лучше не связывать в вопросах крупных сумм. Кеш, крипта, иностранные банки офшорных стран.
+
0
Criptor82
Criptor82
20 вересня 2024, 20:26
#
Мінітмен почитай що я тобі написав в статті про 23% з депозиту)) як ти все встигаєш і на Мінфіні прокоментувати і 1000грн в офшор відправити, щей в обмінник зганяти кріпту обналити, прям Бетмен😀 Без обід. Я не можу щодня на Мінфіні заліпати, але як не зайду то ти усюди, ну прям «експерт з тіньової економіки»!! У мене доречі дисертація пов’язана з розслідуванням легалізації доходів, є трохи літератури на цю тему, дати почитати?))
+
0
TAN72
TAN72
20 вересня 2024, 21:33
#
Теоритики оторванные от реальной жизни-таких называют ,книжный червь,.
+
0
Criptor82
Criptor82
21 вересня 2024, 9:35
#
Мерсі за комплімант. А щось по суті статті, або фіноніторинга сказати можете? Так і знав, знову не підготовлений сідай, «двойка»!😁
+
0
Mini Mi
Mini Mi
20 вересня 2024, 23:17
#
А у меня с адаптивным развитием предприятий) И в отличии от твоей ее я применяю на практике. А ты можешь попробовать легализовать и отследить крипту, особенно внебмржевую. Тут правительства всех стран бьются над этой проблемой, а оказывается специалист все время был у нас под носом)
+
0
Criptor82
Criptor82
21 вересня 2024, 9:45
#
«а ти можеш легалізувати та відслідкувати кріпту, тут уряди всіх країн думають як це зробити». 1. Навіть Монеро яка є анонімною кріптовалютою, і казали що це не можливо — вже відслідковують. 2. «Особенно внеберживую», я так розумію налиш через чорні обмінники без KYC та AML, а реєстрацію проходив? Електроночку вказував? Код для отримання готівочки на телефончик приходив? Як думаєш в тій обмінці що ти налиш (чи придумуєш що налиш) камери є? А може, вони взагалі на контролі стоять у хлопців в погонах? Читай Міні книжки, трохи розвивайся, а то так і будеш заліпати на Мінфіні, в перервах між здаванням пляшок до ларьку https://forklog.com/news/slitoe-video-chainalysis-raskrylo-sposob-otslezhivaniya-xmr
+
+15
Mini Mi
Mini Mi
21 вересня 2024, 14:00
#
1) отслеживают если знают весь путь, для этого нужно наблюдение за конкретным адресом и ресурсов больше чем при физической слежке и прослушке. 2)ой-вей, а у нас оказывается электронки по паспорту, а симки по военному билету?) Заканчивай позориться, капитализация того же USDT растет в первую очередь потому что это самое удобное средство для наркоторговли и торговли оружием, во вторую для ухода от контроля и налогов и все государства пока НИЧЕГО с этим не могут поделать, что уж говорить про наше, где минэкономики открыто говорит о половине экономики в тени, а зарплаты в конвертах были есть и будут.
+
0
Criptor82
Criptor82
21 вересня 2024, 16:52
#
Мінітмен я так вже давно не сміявся)) 1. «отслеживают если знают весь путь.» перед цим ти писав, що не можливо відслідкувати кріпту, всі уряди та розвідки світу збились з ніх)) 2. «оказывается електронка по паспорту и симка по военному билету» — ти коли заходиш на gmail з іншого пристрою нічого дивного не бачив? Код підтвердження + повідомлення на пошту про вихід з іншого пристрою або інший IP. Я тобі розкажу одну історію. Було це десь в 2016 році, здається це було в Дніпрі. Один толковий опер з податкової міліції не міг вийти на слід «конверта» шифровались гади, але він «покумекав», що бухгалтер конверта подає звітність екектронкой. Робить це з домашньої адреси. Зробив запит, отримав відповідь з її IP адресою, далі встановили конкретну квартиру, а потім підключили «сімаків», розкрутили по техніке. Згодом центр.апарат маштабував цю схему на всю країну. Конвертаторам тоді добре «ретузи порвали»))) твій телефон/планшет ідеальний пристрій стеження, який щей чітко визначає геолокацію. А тепер якщо мозок є - візьми все докупи: електронка, телефон, IP, геолокація, обмінник який знає номер твого кріптогаманця, в т. ч. телефон, камери. 3. Про usdt та наркотрафік ось тут https://forklog.com/news/tether-otvetila-na-sravnenie-s-ftx-i-alameda-research. Ще почитай що стало з хлопця із tornado cash, та тими хто допомагав «мити гроші» Гідрі та корейським хакера — Гугл в поміч. 4. https://forklog.com/news/ai/ceo-chainalysis-ii-pomozhet-v-rassledovanii-kriptoprestuplenij
+
0
Criptor82
Criptor82
21 вересня 2024, 17:04
#
Https://minfin.com.ua/ua/2024/09/18/135772423/ Ще це почитай, після цього підійди до дзеркала і постав собі одне питання На..???? І так кожен день поки не дійде😁 А якщо у тебе ще є сумніви, тоді відправ кріпту з свого гаманця «хлопцям за поребріка», зроби від себе такий донат Міні. І напиши про це на Мінфіні, ще Напиши що всі західні та наші спецури *** . і ти їх всіх крутив. А потім зразу біжи за шаурмою, бо наступну будеш їсти років за п’ятнадцять 😂 Тому висновок ти зробив вірний, один з нас обвагадився і це був ти. По ідентифікації жуліків ти відстав рочків на 10, а по кріпті на 5. Тому порада, про тіньову економіку, кріпту та офшори краще не пиши. А то ще хтось тебе послухає та побіжить купляти кріпту, замість ОВДП Пи Си. На цьому поставимо крапку в цій конкретній дискусії, якщо даси відповідь, проігнорю, бо реально півгодини сміявся але згодом ми з тобою обов’язково ще «предметно» поговоримо про кріпту та анонімність в мене ще багато історій з життя😀
+
0
Mini Mi
Mini Mi
21 вересня 2024, 19:04
#
Господи, не говорите ему пожалуйста никогда про абузоустойчивый VPN, IPsec и прочее. И побольше таких вот людей нужно. Чем больше таких вот будет чиновников думающих что такие операции кто-то проводит с домашнего адреса без защиты, тем дольше будет крипта открытой.
+
0
Три літри
Три літри
20 вересня 2024, 21:43
#
Сумно що ми так і не почули начальника транспортного цеху.

Слабо відповісти на питання?
+
+15
Mini Mi
Mini Mi
20 вересня 2024, 23:17
#
Конечно не нарваться на штраф если клиент рядовой. Это даже не обсуждается.
+
0
Станіслав Бурка
Станіслав Бурка
22 вересня 2024, 9:49
#
Стандартний вигляд боротьби зі злочинністю! Створивши ці дрібні банки вони ховають злочини крупних, важливих для економіки України банків. Народ нас дурять вже понад 33 роки, а ми все ніяк не зберемося дати відсіч злу який захопив економіку України. Бандера прийде і порядок наведе тоді коли ми Йому допоможемо!
Слава Українському Народові!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися