Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 червня 2024, 17:10

Італія вимагає від Google 1 мільярд євро за несплачені податки

Італія вимагає від Google виплатити 1 млрд євро несплачених податків і штрафів, через сім років після того, як компанія врегулювала податковий спір з владою Риму. Про це повідомляє Reuters.

Італія вимагає від Google виплатити 1 млрд євро несплачених податків і штрафів, через сім років після того, як компанія врегулювала податковий спір з владою Риму.
Фото: pixabay.com

Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Податкове агентство Італії розпочало змагальний процес з Google через несплату податків і штрафів на суму 1 мільярд євро, який може завершитися або мировою угодою, або початком судового процесу.

Розслідування було розпочато в грудні 2022 року, а претензії охоплюють період з 2018 по 2022 рік.

Прокуратура Мілана стверджує, що Google не подавала і не сплачувала податки з доходів, отриманих в Італії.

В Google після звинувачень заявили, що дотримуються податкового законодавства в усіх країнах, де працюють, включаючи Італію.

У 2017 році компанія Google, заплатила 306 млн євро, оскільки вважалося, що вона має постійне представництво в Італії на підставі того, що її персонал працює в країні.

Повідомляється, що тепер вимога була висунута на основі цифрової інфраструктури, яку вона має в країні і яка дозволяє їй працювати і отримувати дохід. Це той самий підхід, який був використаний у нещодавньому податковому врегулюванні з Netflix.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися