Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 червня 2024, 8:48

США відключили від доларів та євро Московську біржу

Мінфін США в середу оголосив про введення санкцій проти Московської біржі та її ключових структур — Національного клірингового центру та Національного розрахункового депозитарію. Про це пише Мoscow Times.

Мінфін США в середу оголосив про введення санкцій проти Московської біржі та її ключових структур — Національного клірингового центру та Національного розрахункового депозитарію.
Фото:depositphotos

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Найжорсткіший санкційний список

Торговий майданчик, а також НКЦ і НРД внесені до SDN-list — найжорсткіший список санкцій, що забороняє будь-які операції, випливає з релізу Управління з контролю за іноземними активами (OFAC).

Внаслідок санкцій торги доларом та євро на біржі з 13 червня буде зупинено, повідомила пресслужба торгового майданчика. Банк росії підтвердив: «у зв'язку із запровадженням США обмежувальних заходів» проведення біржових торгів та розрахунки постачальних інструментів у доларах США та євро «зупиняються».

Для визначення офіційних курсів валют відтепер ЦБ використовуватиме позабіржовий ринок, де операції продовжаться, а також звітність банків.

«Всі кошти в доларах США та євро на рахунках та вкладах громадян та компаній залишаються збереженими», — запевняє регулятор, додаючи, що і фізичні, і юридичні особи збережуть можливість купувати валюту через кредитні організації.

Коментарі - 6

+
+10
neverice
neverice
13 червня 2024, 10:57
#
Цікаво. Чекаємо розгорнутого аналізу. Але виглядає досить серйозно, враховуючи, що багато банків відключені від SWIFT. Тобто, продати чи купити валюту на росії стало ще складніше.
+
0
Cheff spakuxa, Kiev
Cheff spakuxa, Kiev
13 червня 2024, 11:47
#
USD/RUB. 88,5045…
+
+64
neverice
neverice
13 червня 2024, 13:00
#
Це ж лише офіційний курс, а чи можна по цьому курсу щось купити? Пишуть, що в банках курс підскочив до 120, а деякі, типу тінькова, взагалі закрили продаж.
Наслідки навряд чи будуть якісь масштабні. Але банкам під санкціями однозначно стане складніше валюту отримувати.
+
0
tckgoblinu
tckgoblinu
14 червня 2024, 8:38
#
На чорному ринку і в мінял в кацапстані фубль по 120 був пару тижнів тому, так що «офіційно» малювати можна хоч 1 до 1)))
+
+19
preyvanamor
preyvanamor
13 червня 2024, 11:30
#
«смерть» долара все ближче і ближче… для москалів! прямо, як вони цього хотіли.
+
+34
Genna Smatko
Genna Smatko
13 червня 2024, 12:21
#
Ніхао подумали москали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися