Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2023, 8:16

«Дія» допоможе дізнатися, хто отримував доступ до даних

Кабмін ухвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між держреєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. У майбутньому це дозволить українцям отримувати інформацію у «Дії» про те, хто запитував доступ до їхніх даних. Про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кабмін ухвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між держреєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї.
Фото: realgazeta.com.ua

► Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Революційна постанова уряду. Незабаром зможете дізнаватися, хто переглядав ваші особисті дані. Кожен випадок фіксуватиметься в Трембіті. А вам надходитиме пуш-сповіщення в Дії, що певний державний орган запитував персональні дані», — пояснив Федоров.

Він нагадав, що «Трембіта» — це система, в якій державні реєстри обмінюються даними між собою, вона функціонує з 2020 року і використовується для надання онлайн-послуги в «Дії».

Водночас у пресслужбі Мінцифри уточнили, що команда міністерства за підтримки міжнародних партнерів ще працює над технічною реалізацією відповідних законодавчих норм.

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 1

+
0
AlSaher
AlSaher
18 січня 2023, 11:24
#
Ого, це классно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.