Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2022, 19:43

Російський рубль досягнув мінімуму за сім місяців — Reuters

Російський рубль у понеділок впав до 68 руб. за 1$ до більш ніж семимісячного мінімуму через низькі ціни на нафту і побоювання, що санкції щодо російської нафти можуть скоротити експортний виторг країни. Про це пише Reuters.

Російський рубль у понеділок впав до 68 руб.
Фото: depositphotos.com

►Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Падіння рубля

Вдень рубль був на 5,3% слабшим стосовно долара до 68,02, найслабшої позначки з 11 травня. Валюта також втратила 4,2%, торгуючись на рівні 72,00 до євро, що є найслабшим показником з 6 травня. Вона втратила 5% щодо юаня до 9,74, найслабшого рівня з початку липня.

Відносно низькі ціни на нафту та ризики зниження доходів від експорту у світлі обмеження цін на російську нафту в $60 за барель, запровадженого G7, Європейським союзом та Австралією, чинили тиск на рубль.

Нафта марки Brent, глобальний орієнтир для основного експорту Росії, зросла на 0,8% до $79,7 за барель, але цього місяця вона торгується на найнижчому рівні за весь рік.

Рубль майже не відреагував на те, що російський центральний банк у пʼятницю залишив ключову відсоткову ставку на рівні 7,5%.

Нагадаємо

Як писав «Мінфін», через війну РФ в Україні, російські акції подешевшали у 2022 році сильніше, ніж інші папери у всьому світі.

Російський фондовий індекс РТС, деномінований у доларах, упав протягом року на 34,9%. Bloomberg назвав це найгіршим результатом у перерахунку на національні валюти серед 92 індексів, які він відстежує, і одним із найгірших — у перерахунку на долари.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися