Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2022, 16:21

Маск вимкнув аудіофункцію Twitter після дивної розмови з журналістами

Аудіофункція Twitter Spaces, яка дозволяє людям брати участь у групових чатах за допомогою платформи соціальних мереж, було вимкнено, і неясно, чи вона коли-небудь повернеться. Це сталося після того, як Ілон Маск приєднався до групового чату, організованого репортером BuzzFeed Кеті Нотопулос у четвер увечері. Про це повідомляє Gizmodo.

Аудіофункція Twitter Spaces, яка дозволяє людям брати участь у групових чатах за допомогою платформи соціальних мереж, було вимкнено, і неясно, чи вона коли-небудь повернеться.
Фото: detector.media

Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Деталі

У своїй розмові генеральний директор Twitter непослідовно говорив про свої нові правила щодо того, що мільярдер назвав «доксінгом» (пошук і публікація персональної або конфіденційної інформації про людину без її згоди — ред.).

У четвер ввечері Маск заборонив доступ до Twitter щонайменше 10 різним журналістам, які, як він стверджує, поділилися його місцезнаходженням в режимі реального часу. Насправді ці журналісти просто повідомляли про суперечки навколо облікового запису @ElonJets в Twitter, який збирає загальнодоступну інформацію про різні літаки.

Нотопулос почала чат в Twitter Spaces після «бану» журналістів, і щонайменше троє з тих, хто був заблокований, змогли приєднатися до розмови, включаючи Метта Біндера з Mashable, Дрю Харвелла з Washington Post і Джека Суїні, 20-річного студента коледжу, який створив ElonJets.

Джейсон Калаканіс, венчурний капіталіст, який був залучений в Twitter під час придбання компанії Маском, але каже, що більше не працює в компанії, також приєднався до розмови, «лаючи Суїні і висуваючи дикі гіпотези».

«Калаканіс неодноразово запитував Суїні, як би він почувався, якби Маск або члени його сім'ї були вбиті. Це досить дивне питання, враховуючи той факт, що немає ніяких доказів того, що хтось використовував @ElonJets для переслідування Маска.

Маск стверджував, що @ElonJets наражає його сім'ю на небезпеку, але ще кілька тижнів тому говорив, що дозволить акаунту в Twitter залишатися активним, оскільки він вірить у свободу слова. Цього тижня ситуація, очевидно, змінилася, і Маск навіть заявив, що подасть до суду на людину, яка стоїть за цим акаунтом", — нагадує видання.

Читайте також: Ілон Маск продав ще один пакет акцій Tesla на $3,6 мільярда

Маск також приєднався до чату Twitter Spaces з Нотопулос.

«Я впевнений, що кожен, хто був підданий доксі, погодиться, що отримання інформації в режимі реального часу про чиєсь місцезнаходження є недоречним, і я думаю, що всі, хто бере участь у цьому чаті, не хотіли б, щоб це було зроблено з ними. І в майбутньому не буде ніякої різниці між журналістами, так званими журналістами, і звичайними людьми. До всіх будуть ставитися однаково», — сказав Маск.

За словами Gizmodo, журналісти, очевидно, є мішенню для частих доксінгів, особливо ті, хто повідомляє про ультраправі рухи, такі як QAnon або трампізм. Але Маск, схоже, вважає, що його випадок був особливим і що його обставини були винятковими.

Читайте також: Вже не перший: Маск відстав майже на $12 млрд від Бернара Арно у списку найбагатших

Нещодавно Маск стверджував, що хтось переслідував його 2-річного сина, навіть опублікував відео, на якому, як він стверджував, хтось зупинив його машину, і намагався припустити, що це було прямим результатом роботи акаунта ElonJets.

Але дослідники з відкритих джерел визначили, де було знято відео, зазначивши, що це було далеко від аеропорту і приблизно на день пізніше, ніж будь-який політ приватного літака Маска.

Коментарі - 2

+
0
Три літри
Три літри
18 грудня 2022, 4:11
#
Маск обісравсь
+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
18 грудня 2022, 18:31
#
Ще трохи так потикає тим Твітером і зламає в кінець. Працівники після таких закликів зараз штурмують кадрові агенції… інвестори шукають куди прилаштувати бюджети… а Маск шукає вчорашнього дня. Як мій малий в машині… тикне кнопку, загорілася синя лампочка, крунув рульку, включилася музика. Так і цей доктор соціальних наук. Нє, безперечно, Маск геній… не знаю, що саме він видумав сам, а що видумали його інженери, проте створив він кілька мега усрішних і корисних проектів. Але соцмережі то не його коник. Соцмережі він вже використав, щоб зарбити на собачих коїнах, на битках, пару раз качнув акції Тесли. З Твітером не пройшло. Прийдеться витратити на відновлення те, що заробив на інших хайпах. Та й Трамп прогиб не зацінив.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися