Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2022, 13:14

Кредитори FTX повернуть не більше 40% коштів — інвестбанк Jefferies

Кредитори криптобіржі FTX, яка зазнала краху, можуть повернути до 40% своїх коштів. Такий прогноз дали в інвестбанку Jefferies Financial Group. Про це повідомляє The Block.

Кредитори криптобіржі FTX, яка зазнала краху, можуть повернути до 40% своїх коштів.
Фото: dev.ua

►Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

В інтерв'ю виданню директор із проблемних та особливих ситуацій Джозеф Феменія додав, що ця частка буде навіть нижчою після оплати адміністративних та юридичних послуг у процесі банкрутства біржі.

Сукупні зобов'язання FTX знаходяться в діапазоні від $10 до $13 млрд, активи оцінюються в $2−4 млрд. Це дає приблизну можливість відшкодування 20−40% коштів, що виявилися заблокованими в компанії, сказав Феменія. Цифри можуть змінюватися в міру надходження нової інформації про баланс біржі.

Робота юристів

Ще одним фактором, що впливає на рівень виплат користувачам FTX, активи яких застрягли на платформі, будуть гонорари, що виплачуються юристам та іншим адміністраторам, що беруть участь у ймовірному багаторічному процесі банкрутства.

Команда Феменія очікує, що ці витрати становитимуть від $500 млн до $1 млрд, або близько 5−10 центів на долар. Це означає, що потенційна чиста ставка відшкодування для кредиторів FTX може змінюватись від 10% до 35%, згідно з оцінками Jefferies.

Читайте також: Засновник FTX обдурив інвесторів на $1,8 мільярда — регулятор США

У подібних випадках багато кредиторів воліють продавати свої вимоги, не чекаючи закінчення процесу банкрутства, який може тривати роками.

Jefferies є активним гравцем утвореного ринку зобов'язань FTX, здійснив кілька покупок і близький до завершення ряду угод.

У банку виділили для роботи по FTX п'ятьох співробітників. Феменія додав, що у випадку біржі виникають проблеми з підтвердженням зобов'язань.

Читайте також: BlackRock втратила $25 мільйонів на вкладеннях у криптобіржу FTX

«Зазвичай у разі банкрутства у вас є реєстр вимог. Хитра річ із FTX у тому, що зараз немає жодних доказів», — сказав він.

Команда банку просить потенційних продавців надати пакет інформації про історію руху їх активів на платформі для підтвердження права на відшкодування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися