Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2022, 14:55

Рада дозволила бізнесу зберігати до 2 тонн пального без ліцензії

Верховна Рада ухвалила законопроєкти № 8196 та № 8197 у другому читанні, дозволивши бізнесу зберігати до 2 тонн пального для генераторів без ліцензії. Про це повідомив перший заступник податкового комітету Ярослав Железняк.

Верховна Рада ухвалила законопроєкти № 8196 та № 8197 у другому читанні, дозволивши бізнесу зберігати до 2 тонн пального для генераторів без ліцензії.
Фото: slovoidilo.ua

►Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що пропонують законопроєкти

Ухваленими законами на законодавчому рівні до травня 2023 року скасовується мито та ПДВ при ввезенні генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики. Раніше воно було звільнено від оподаткування рішенням уряду.

При цьому звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні такого обладнання розповсюджуватиметься і на поштові та експрес-відправлення.

Закон також дозволяє бізнесу зберігати пальне для генераторів без необхідності отримувати ліцензію.

Читайте: Бізнесу дозволять зберігати до 2 тонн пального без ліцензії — Гетманцев

«За наполяганням уряду, — до 2000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити за декларативним принципом податкову», — уточнив Железняк.

Він додав, що законом також звільнено від сплати мита та ПДВ ввезення обладнання для відновлення постачання енергії від Енергетичного співтовариства.

Нагадаємо

Бізнес масово встановлює генератори, які споживають багато пального. Відповідно компанії стикнулися з проблемою зберігання та доставки палива.

Згідно з чинним законодавством зберігати пальне в каністрах понад 5 л можна лише маючи ліцензію або у сховищах нафтокомпаній. Інакше бізнесу загрожує 500 000 грн штрафу

Читайте: Генератори для ОСББ: чому це загрожує величезними штрафами

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися