Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2022, 16:03

Автор «Чорного лебедя» назвав біткоїн «пухлиною»

Гнучка грошово-кредитна політика Федеральної резервної системи США (ФРС) призвела до появи «пухлин» на кшталт біткоїну. Про це заявив філософ та автор культового твору «Чорний лебідь» Нассім Талеб, пише Forklog.

Гнучка грошово-кредитна політика Федеральної резервної системи США (ФРС) призвела до появи «пухлин» на кшталт біткоїну.
Фото: biz.censor.net

►Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Я вважаю, у нас було 15 років […] Діснейленду, який фактично зруйнував економічну структуру. ФРС промахнулася, надто сильно знизивши відсоткові ставки», — зазначив Талеб.

На його думку, через такий підхід люди молодші за 40 років не розуміють, як працює економіка. Суспільству доведеться зіткнутися з наслідками, попередив філософ.

«Нульова процентна ставка протягом тривалого періоду часу завдає шкоди економіці, ви створюєте бульбашки, створюєте пухлини на кшталт біткоїну», — заявив Талеб.

Читайте: Автор «Чорного Лебедя» стверджує, що біткоїн коштуватиме нуль

Талеб закликав повернутися до «нормального економічного життя».

Він зазначив, що ціна першої криптовалюти на рівні $20 000 означає наявність деяких речей, які необхідно виправити.

Нагадаємо

Раніше відомий фінансист і автор економічного бестселера The Black Swan Нассим Ніколас Талеб розкритикував цінність блокчейну та криптовалют як таких, і передбачив, що зрештою вони коштуватимуть нуль.

Пізніше Талеб заявив, що регуляторна невизначеність на криптовалютному ринку створює ґрунт для цивільних позовів.

Дізнатися курс Біткоїна та інших криптовалют можна за посиланням

Коментарі - 35

+
+106
Я Саня
Я Саня
18 вересня 2022, 17:18
#
До чого тут ставка. Біток створили кримінальні та напів-кримінальні елементи. Це як в буцегарні, де своя валюта там цигарки або інші габаритні легко-конвертовані речі. Таким чином вони обходили багато законів, були непомітними, оплачували кримінальні послуги. Чиновникам це було цікаво, тому ніхто, звісна річ, і не забороняв його розвиток.
+
+45
I. B.
I. B.
18 вересня 2022, 17:33
#
Что за бред?
+
0
Я Саня
Я Саня
18 вересня 2022, 20:36
#
Де саме
+
+41
Kharakternyk
Kharakternyk
18 вересня 2022, 20:39
#
Рідкісний. І ще хтось плюсує. Люди, що з вами не так?
+
+54
Я Саня
Я Саня
18 вересня 2022, 21:54
#
Я так думаю що не так радже з тобою))). Я розумію, ти десь нирнув трішечки у світ біткоіну, вважаєш себе продвинутим, але це не так. Просто ти ще маленький і деяких речей не розумієш. Думаєш що розумієш але це не так.
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 8:28
#
Ну за вас я дуже радий, що ви такий розумний і всезнаючий. Це видно по вашим поглядам в ваших коментах. Та чого вже там, навіть по ніку все зрозуміло. Добавити нічого.
+
+15
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 9:50
#
Ну яким поглядам, я думав що це доведені факти, багато ж є інформації як на зорі біткоіна ними оплачували різні кримінальні послуги: наркотики, вбивства, зрою і т.і. Те що зараз це вийшло в трішки більші маси, не змінює цього факту.

Пісі
я радий що ти вмієш читати людей по ніку))).
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 10:01
#
Просто нік Я Саня звучить приблизно, як Я Валєра чи Я Васьок.
Надайте будь ласка прізвища, імена, ставки та інші докази того, що Біток створили кримінальні та напів-кримінальні елементи. Тільки реальні докази, а не типа черговий криптоскептик вирішив вчергове побалаболити і показати, який він «розумний».
+
+26
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 10:20
#
«Просто нік Я Саня звучить приблизно, як Я Валєра чи Я Васьок.»
і що???))). Моя фамілія Яровий. Я. Саня. Все ж логічно ніби?))).

Скажи, а ти знаєш хто створив біткоін?

+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 12:01
#
Я ніде не розповідаю хто його створив. Тому які до мене запитання? А ось ви ляпаєте язиком. І раз вже сказали, А (Біток створили кримінальні та напів-кримінальні елементи), то вже вкажіть і Б (прізвища і т.д.). А якщо немає що сказати, то й краще не пороти дурниць. А то кричати гучніше всіх -Я знаю, я знаю, ви всі ще просто хлопчики проти мене і моїх знань, а як відповісти щось по суті, так відразу замість відповіді запитання на запитання. Чи може все ж таки є відповідь у «всезнайки»?
ПіСі. Ну те, що не Олександр, а САНЯ, я вже зрозумів. Більш, ніж логічно.
+
+15
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 14:57
#
Ну тобто ти не знаєш хто створив але точно знаєш що не кримінал))). Пастернака не читав але осуджую))).

Деякі речі можна судити тільки по ділах. І якщо після створення бітка ним користувався виключно криміналітет, а автора цього проекту не знайти, тоді логічний висновок який прошарок населення це затіяв напрошується сам собою.

пусі
Якийсь САНЯ у дитинстві наніс непоправну траму і тепер така форма імені Олександр викликає у тебе неадекватну реакцію?
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 17:51
#
Прізвища будуть? Чи дорослий дядько Саня так і буде включати дурачка, тим паче перед хлопчиками? Хто там криміналитет, брати Вінклвосси чи хто?
+
0
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 18:24
#
Facepalm
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 18:43
#
Взаємно, Саня. Я також розчарований. Думав взнаю якісь факти про розробників біткойну, а тут одні лиш припущення…
+
+15
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 19:00
#
Чувак, мова ж про те хто замовник, а не програміст і хто потім користувався цим інструментом — кримінал. І аж ніякі там вищі цілі про децентралізацію ніхто не переслідував.
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 20:40
#
То хто замовник? Є прізвища чи знову лишень припущення великого експерта Сані? І якщо це цілком кримінальна річ, чому функціонує до цих пір? Який оборот кримінальних коштів в біткойні, а який, наприклад, в доларах? Якщо в доларах більший, його також придумав кримінал? Що легше відслідкувати — рух біткойна чи готівкового долара?
ПіСі. Кримінал, який не чув ніколи слова криптографія замовив програмістам біткойн. Посміявся від душі. Це хто саме — колумбійські нарко-барони?:)
+
+15
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 21:20
#
Ти як мала дити, скільки тобі рочків, 18 вже виповнилося? Які прізвища, до чого тут прізвища взагалі? Коли в неті наркотики купували за біткоіни, замовляли вбивства, купували зброю і т.і, які тобі прізвища. Те що таке було та є очевидний факт, аксіома, усі знають (ну крім тебе і ще пару таких як ти). Ти хочеш щоб тобі в одному пості переповіли всю кілька-річну історію? В сосну вдарився?)))

«Що легше відслідкувати — рух біткойна чи готівкового долара?»
факт отримання долара можна більш-менш довести. Факт отримання біткоіна, якщо користувач шарить в тому як сховатися, місія не здійсненна.

«Кримінал, який не чув ніколи слова криптографія замовив програмістам біткойн.»
а криміналу не потрібно знати технологію, ти ж користуєшся компом хоча навіть не знаєш як чіп працює? Їм показали можливість, вони її втілили у життя. А може в когось там син прогер був, чи ще якась майня. Реально, тобі скільки років. І чи я з тобою часом вже не спілкувався під іншим твоїм ніком? Вже один такий зі схожими меседжема виписував
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 21:32
#
Фантазія в когось безмежна. Все чув і що спецслужби розробили і інше, але щоб кримінал замовив — вперше. Те, що кримінал використовує біткойн в своїх грязних справах не є секрет ні для кого. Як і те, що він використовує фіатні гроші в тисячі разів більше за біткойн. Але ж це ніяк не слугує доказом, що саме кримінал це замовив. Це лише чиїсь якраз або дитячі або трішки хворі припущення і здогадки (типа там міг син продвинутий бути і т.д.). І як можна видавати припущення за факт, навіть якщо ці припущення від такого великого фінансового експерта Сані, вірніше не навіть, а особливо від такого собі Сані:)
+
0
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 21:44
#
Я тобі написав теоретичну можливість як могло би бути, навчися розрізняти факти та можливість. Ти сказав як таке могло бути, я тобі сходу декілька варіантів накидав. А ти чомусь це як факт припідніс. Думалку вмикай.

«Все чув і що спецслужби розробили і інше»
так ясна річ що не був замовником нарколига який барижить, а той, хто кришує, і давно відомо, що спецслужби часто мають в собі таких перевертней, а вони розумніші, це стратеги, зв"язки, еліта. Звичайно що мова про такий кримінал, а не пацанів з общаком.

Я от не розумію, тебе не дивує що сходу, від початку створення, цим інструментом користувалися в основному кримінал? Може і не замовник, а інвестор, десь прочухали про децентралізацію, всі ці бла бла бла, ідея одразу зайшла, дали гроші, сказали роби. Чому розробник невідомий? Чому висить 7млн. бтк, а їх ніхто не трогає? Всі ці факти свідчать про те хто підняв цю технологію, вона набрала массовості завдяки кримінальним вливанням грошей і зараз там працюють цілком нормальні компанії. Але аж ніяк біткоін не створювали бо там фрс музігабль.
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 21:59
#
Я от не розумію, тебе не дивує що сходу, від початку створення, цим інструментом користувалися в основному кримінал?
Ахах))) Сходу — це як, на другий день? Чи криміналітет так довго роздупляв, як користуватися біткойном, що лише через майже ПІВТОРА року зміг замовити собі дві піцци?:)
Самому не смішно з такого криміналітету?)
ПіСі. Мені не потрібні теоретичні можливості, як могло бути від фантазера Сані. Це просто брєд, як там вище і замітили. Мені потрібні факти, якщо цей фантазер вже не теоретизує, а стверджує - Біток створили кримінальні та напів-кримінальні елементи.
Факти будуть, чи знову якась теорія тупа?
+
0
Я Саня
Я Саня
19 вересня 2022, 22:14
#
Ти просто ще маленький, повної картини важко побачити. От і тявкаєш, про дві піци пишеш. Ну якщо ти віриш в те що все виникло само собою, її створив чувак який хотів замовити піцу децентралізовано, ну, заборонити тобі такого не можу)))
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 22:48
#
Бо я памʼятаю хоч трішки історію на відміну від типа дорослих розумників місцевих. Ну, а повна картина того, що це замовив криміналітет лише в хворобливих уявах окремих індивідів, які швидше за все і самі в це не вірять, просто чи то від жаби чи то від втрачених можливостей ніяк не залишають спроб хоч якось очернити біткойн і типа втішити себе, що мол все правильно зробив, що не звʼязувався. І як? Допомагає?
+
0
Я Саня
Я Саня
20 вересня 2022, 7:47
#
🤣
ну так, займаюся 5 років розробкою програм по оплаті криптовалют, одні втрачені можливості та хворобливі уяви))))). Я біткоін знаю практично досконало, кому ти ліпиш дитинко))). Я з ним пов"язаний, я на ньому добряче заробив та заробляю. Але я, мабуть як розробник, логічний склад розуму, вмію оцінювати реальний стан справ. А ти хто, трейдер?))) Купив-продав, вже великий профі в криптовалютах?)))
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
20 вересня 2022, 7:52
#
Я вже бачу досконале знання біткойну по висловлюваннях хто його створив і для яких цілей. Заглиблюватися так не потрібно і так вже все зрозуміло:)
+
0
Я Саня
Я Саня
20 вересня 2022, 8:03
#
Так чим ти займаєшся, повідай нарешті, щоб знати що за профі віщає))))
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
20 вересня 2022, 8:22
#
Вам це ні до чого. Але точно не ботаном-програмістом:)
+
0
Я Саня
Я Саня
20 вересня 2022, 8:41
#
Ахаха, все з тобою зрозуміло.)))). «Експертний» рівень критика оцінив)))
+
+15
Kharakternyk
Kharakternyk
20 вересня 2022, 11:06
#
Я не настільки простачок, щоб розповідати першому встрічному дятлу з мінфіна, чим я займаюся і в яких обʼємах.
А так, то взаємно. Мені рівень експерта Сані більш ніж зрозумілий:)
+
+30
irakez
irakez
18 вересня 2022, 22:13
#
Це були перші юзери, але це не означає, що мета була сама така. Біткоїн був створений саме через низькі відсоткові ставки та штучну інфляцію, яка виникла в міжнародній економічній системі, де хтось може безкарно друкувати фантики, знецінюючи їх та роблячи інших біднішими. І не просто якийсь клас людей в своїй країні, а й глобально по всьому світі.

Бо якщо надрукувати багато багато фантиків, роздати їх своїм громадянам, щоб вони скупили всі товари в Китаї/світі, то звісно, що громадянам інших країн цих китайських та інших товарів дістанеться менше, а коли на більшу кількість грошей товарів стає менше, то вони стають дорожче. В тому числі для мільярдів людей десь за океаном, хто цих вертолітних доларів в очі не бачив. Це офігенно нечесна та взагалі злочинна система.

Мені здається, що кожна адекватна людина, не наближена до друкарських станків резервних валют, повинна підтримувати ідею глобальної дефляційної валюти, яку ніхто не може додруковувати і роздавати «своїм», щоб інші бідніли.

Чи повинен це бути саме біткоїн? Не факт. Чи це взагалі утопічна ідея? Можливо. Але колись і літаки здавались вигадкою божевільних.
+
+30
Я Саня
Я Саня
18 вересня 2022, 22:29
#
Це не були просто перші юзери, це були 90% такі юзери що розкрутили біткоїн. Стоврювати від балди таку складну систему ніхто не стане, а те що 7 млн. біткоінів там висить і їх ніхто не знімає тому підтвердження.

Створити незалежну валюту абсолютно утопічна ідея, навіть, я би сказав, позбавлена глузду. Що таке валюта? Універсальний товар. Чи це буде золото, латунь, срібло, валянки, значення особливо немає, проблеми будуть одні і ті ж самі. Рух йде у бік максимальної простоти, а біткоін чи інші такі монети дуже складні, широким масам не під силу ними сплачувати. І друкарський станок не панацея, як тільки друкуєш не підкріпленим нічим, одразу вниз. Можна звичайно і без валюти , бартером але це ми проходили у 90х))), дякую, більше не хочу).
+
0
Цой Жив
Цой Жив
19 вересня 2022, 9:34
#
«…Тим часом Рудольф Штор продовжує займатися таємничим винаходом. Він переконаний, що людина обтяжена потребою в їжі, вона стала б справді вільною, якби живилася безпосередньо сонячним промінням. У пошуках шляху до цього він відкрив „сонячний мінерал“ геліоніт, здатний під дією світла перетворювати будь-яку органіку на поживну речовину — „сонячний хліб“. З допомогою мінералу збудовано „сонячну машину“, в яку досить покласти траву чи листя і пропустити сонячне світло, після чого оросити потом, щоб отримати безкоштовну їжу…
„Сонячною машиною“ цікавляться революціонери. Організація поширює винахід по всьому світу, тим самим звільняючи людей від гніту капіталістів. Народи більш не потребують працювати за шматок хліба, працівники фабрик і заводів покидають роботу. На додаток, „сонячний хліб“ спричиняє відчуття ейфорії. Спочатку це здається благом, та невдовзі сама цивілізація руйнується — без працівників припиняють роботу електростанції, виходять з ладу водогони та комунікації. Люди починають боротися за залишки майна своїх експлуататорів і проти тих, хто не приймає „сонячного хліба“. Мертенс готує зачистку Берліна від бунтарів, у той час як на Німеччину насуваються вороги. Бачачи крах усяких надій на подальший розвиток людства, зведеного до тваринного стану, Мертенс об'єднується зі Штором…»

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D1%87%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0
+
0
Цой Жив
Цой Жив
19 вересня 2022, 9:40
#
Https://youtu.be/Zh3Yz3PiXZw
+
+15
arhimandrit
arhimandrit
19 вересня 2022, 10:10
#
Чим цим всім балаболам не догодив біткоїн? мабуть, вони влізли на хаях в бажанні швидко рубонути грошенят. але цей ринок так не працює і заробляє саме на таких невігласах
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 12:04
#
Думаю, вони просто рухають курс в потрібному напрямку, або рухає хтось інший, підшукуючи і розповсюджуючи подібні вислови.
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
19 вересня 2022, 12:05
#
Думаю, вони просто рухають курс в потрібному напрямку, або рухає хтось інший, підшукуючи і розповсюджуючи подібні вислови.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися