Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 вересня 2022, 15:10

Естонія розробляє власну «Дію»: прототип запустять до кінця року

Естонія вивчає український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами, ранню версію естонської «Дії» хочуть запустити цьогоріч. Про це повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

► Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Естонська «Дія»

«Скоро в Естонії зʼявиться власна «Дія». Найбільш цифрова країна ЄС починає вивчати український досвід для створення державного застосунку з документами та послугами», — написав він.

До кінця року естонці планують запустити перший MVP застосунку. Тобто, версію у мінімальній потрібній конфігурації для тестування ранніми користувачами.

«Команда „Дії“ поділиться з колегами кодом „Дії“ та підходами до UX/UI дизайну», — додав Федоров. Для цього у пʼятницю в Києві підписали меморандум про розширення співпраці з Міністром з питань підприємництва та інформаційних технологій Естонії Крістіяном Ярваном.

Читайте: У «Дії» стали доступні нові сервіси та документи

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав, що в останній день літа користувачам застосунку «Дія» стали доступні чотири нові сервіси: електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською та послуга шерингу авто.

Також у додатку «Дія» планують запустити можливість купівлі військових облігацій.

Коментарі - 1

+
+29
Три літри
Три літри
4 вересня 2022, 16:22
#
В Естонії «Дія» була ще до того як в Україні взагалі вигадали Дію: 1 липня 2011 року Естонія зробила те шо Україна не може зробити досі — Starting from Friday, July 1, a law comes into force in Estonia, enabling car drivers to leave their driving license and technical certificate at home. The only condition – drivers must carry with them a personal identity document, reports Dz.ee.
https://bnn-news.com/drivers-licence-needed-estonia-july-1−31024

Нагадаю що те сама Дія є не дуже гарною копією mObywatel. Не знаю чи саме нею надихались розробники Дії, чи просто окремо зробили щось схоже. Однак мОбиватель почав працювати на два роки раніше Дії.

І коли ви пишете про те що в Естонії щось з’явиться — посилайтесь на естонців, а не на українського держслужбовця, тим більш такого як Федоров.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися