Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 серпня 2022, 17:04

В Україні презентували Реєстр пошкодженого та знищеного під час війни майна

Мінінфраструктури та Мінцифри презентували реєстр пошкодженого та знищеного майна. У ньому зберігатиметься інформація про житлові будинки та інші споруди, які були зруйновані під час російського вторгнення. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Мінінфраструктури та Мінцифри презентували реєстр пошкодженого та знищеного майна.
Фото: facebook.com/mintsyfra

Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Ці дані необхідні для того, щоб сформувати політику компенсації збитків та відновлення після перемоги України», — йдеться у повідомленні.

Реєстр наповнюватиметься даними за результатами обстежень будівель спеціальними комісіями, які створювали органи місцевого самоврядування чи військово-цивільні адміністрації.

Читайте також: Мінцифри працює над створенням власного необанку «Діябанк» — ЗМІ

Як зазначив віцепрем'єр — міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, навесні запустили прийом заявок про пошкоджене майно у «Дії». Наразі українці подали понад 256 тисяч повідомлень про пошкоджене майно через додаток та портал «Дія».

«Сьогодні презентуємо реєстр, який зберігатиме цю інформацію. Вона допоможе створити ефективний план відновлення та компенсувати збитки українцям», — зазначив міністр.

Коментарі - 3

+
0
zevs1
zevs1
26 серпня 2022, 17:39
#
Федоров и его команда молодцы у них получаются нормальные результаты, в отличие от остальных чиновников которые только языком чешут.
+
0
Три літри
Три літри
27 серпня 2022, 8:28
#
Федоров и его команда молодцы у них получаются нормальные результаты,

Так-так, гарні результати: люди до двох-трьох місяців чекали на виплати 6500 і не могли отримати від Дії ніякої інформації. Но це була лише проба пера.

Виплати 2000 гривень люди чекають вже п’ять місяців: квітень, травень, червень, липень і серпень. І якщо з 6500 можна було перекласти вину на мінекономики ніби затримка була саме в виплаті коштів, то з 2000 з’ясувалось що проблема значною мірою в самій Дії яка десь загубила дані і тепер людям яки не отримали грошей треба йти в місцевий офіс мінсоцзахисту и писати заявку на папері показуючи що в Дії їм присвоєний статус ВПО.
+
0
Три літри
Три літри
27 серпня 2022, 8:24
#
Буде так само глюкаво як з виплатами 6500 та 2000 тисяч?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися