Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2022, 19:46

Українське посвідчення водія зʼявиться в польському застосунку mObywatel

Водійське посвідчення українців і техпаспорт, які доступні в «Дії», будуть також відображатися в польському додатку mObywatel (аналог української «Дії»). Про це повідомив у телеграм-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Водійське посвідчення українців і техпаспорт, які доступні в «Дії», будуть також відображатися в польському додатку mObywatel (аналог української «Дії»).
Фото: Михайло Федоров і Януш Цешинський

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що відомо

За словами міністра, це перший у світі випадок, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках.

Завдяки цій можливості українці, які змушені були виїхати до Польщі, зможуть додати цифрове водійське та техпаспорт із «Дії» у mObywatel і використовувати цифрові документи на рівні з паперовими, йдеться в телеграм-каналі Мінцифри.

За словами державного секретаря з цифровізації Польщі Януша Цешинського, функціонал шерингу вже готовий. Спільний запуск послуги очікується до кінця року.

Нагадаємо

Програма mObywatel доступна для кожного українця, який досяг повнолітнього віку та прибув на територію Польщі через війну Росії проти України.

Для українців у додатку доступний електронний документ. Він надає найважливіші дані особи: імʼя та прізвище, присвоєний номер PESEL, дата і місце народження, громадянство.

Коментарі - 3

+
0
Три літри
Три літри
23 серпня 2022, 7:46
#
За словами міністра, це перший у світі випадок, коли дві країни проводять обмін цифровими документами в застосунках.

Також це перший у світі випадок коли від Дії є хоч якась користь в такому вигляді в якому її зліпив мінцирк. Бо ковідсертифікат звісно все ж був раніше, але сама його прив’язка до Дії була як собаці п’ята нога що потів було виправлено шляхом формування автономного документу.
+
0
Три літри
Три літри
23 серпня 2022, 7:49
#
Ну і зайвий раз це нагадує що Дія не була першою хоча нажаль ідеологи і архітектори робили все без урахування досвіду того ж мБиватель
+
0
Три літри
Три літри
23 серпня 2022, 9:33
#
До слова, я так здогадуюсь що тут Дія лише як жупел бо насправді інформація про ВУ та СР беруться з відповідних реєстрів МВС і людині не треба мати встановлену Дію щоб мати ці документи у мОбиватель.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися