Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2022, 19:11

Скільки втратять іноземні компанії, які виходять з РФ (дослідження)

Попри заяви влади РФ, про те, що відхід із Росії буде неприємним для іноземних компаній, це не стане для них катастрофою. При цьому, всередині країни під загрозою опинилися сотні тисяч робочих місць та мільярди недоотриманої виручки і бюджетних надходжень. Про це йдеться у дослідженні KSE Institute.

Попри заяви влади РФ, про те, що відхід із Росії буде неприємним для іноземних компаній, це не стане для них катастрофою.
Фото: denzadnem.com.ua

► Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

KSE Institute проаналізував річну звітність близько 500 компаній та їх заяви про вихід з Росії і прийшов до висновку що для більшості компаній, які залишили Росію, на долю бізнесу в цій країні припадало, в середньому, менше 4% виручки, але є і країни, для яких ця доля значно вища.

Доля бізнесу для тих компаній, які вже оголосили про вихід з РФ (в середньому 3,2% для 229 проаналізованих компаній) є значно нижчою, аніж для компаній, які залишаються (5,7% для 98 компаній) і дещо нижчою для компаній, які вичікують (3,4% для 150 компаній).

Читайте також: Шведська компанія Electrolux продає свій бізнес у Росії

Якщо ж проаналізувати ці дані по індустріям, то долю локальної виручки більше 4% мають лише наступні сектори: алкоголь і тютюн (12,4%), FMCG/споживчі товари (10,6%), онлайн-сервіси (6,8%), інженерія (6,7%), іжа та напої (5,0%), громадське харчування (4,8%), промислове виробництво (4,7%) та хімічна промисловість (4,1%), див. графік праворуч.

KSE Institute також проаналізував 18 найпопулярніших брендів споживчого сектору, які продавали продукти харчування та напої, одяг, косметику та побутову хімію, а також 5 готельних мереж і 7 мереж ресторанів громадського харчування.

Для більшості споживчих брендів, які залишили або мають намір залишити Росію, на долю бізнесу в цій країні припадало, в середньому, менше 4% виручки. Але саме їхній вихід росіяни відчують насамперед. При цьому, загальна кількість локацій в РФ по проаналізованим компаніям склала 6 741 проти 240 911 локацій сумарно у світі, отже доля наявних приміщень в Росії є також достатньо низькою — 2,8%.

Коментарі - 1

+
0
ArtemiyDPZT
ArtemiyDPZT
12 липня 2022, 21:52
#
Все ради победы демократии)))))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися