Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 лютого 2022, 17:10

Інвестиції у товарні біржові фонди зросли до 15-річних максимумів

На тлі високої інфляції та ескалації конфлікту між Росією та Україною виросли інвестиції у товарні біржові фонди. На думку аналітиків, у цей сектор уже вклали $700 млрд — це максимум з 2007 року. Про це повідомляє Bloomberg.

На тлі високої інфляції та ескалації конфлікту між Росією та Україною виросли інвестиції у товарні біржові фонди.
Фото: Pixabay

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

За даними видання, рекордні накопичення можуть сприяти подальшому ралі у секторі.

Такий приплив коштів відбувається у міру того, як зростають побоювання щодо інфляції та очікування за процентними ставками. Управляючі фондами використовують сировинні товари як захист від рекордної інфляції, повідомляє Bloomberg.

Крім того, вартість сировинних товарів зросла через ситуацію навколо України та побоювання можливих перебоїв із поставками. Росія — основний експортер металів, зокрема алюмінію та нікелю, а також великий виробник нафти, газу та пшениці, зазначає агентство.

Читайте також: Байден оголосив про нові санкції проти РФ. США відріже російський уряд від західного фінансування

Коментарі - 2

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
23 лютого 2022, 18:00
#
Коли про це стали писати вскрізь, вже пізно робити те саме. Такі прийоми інвестиційні компанії роблять для того, щоб розігнати ціну і вискочити на інформації, що буде корекція, яку самі і запустять. І дурному було ясно, що буде ескалація, що інфляція нікуди не подінеться і ясно було ще 8 місяців тому. Саме тоді варто було входити в сировинний сектор. Зараз пізно. Нафта по 200, якщо і буде, то дуже не довго… Може ще буде ріст, але вспишку вже прохлопали. Наступна буде на дні фонди. Дехто прогнозує падіння СП500 до 2500… це навряд чи, але я зайду на 3500 чи може 3000, як індикатор почне зеленіти, і далі через 250 буду підливати.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
23 лютого 2022, 21:54
#
Однозначно! Голдман сакс зараз, як і рівно рік назад, всюди рекламує новий товарний цикл, тобто вони ВЖЕ сидять в товарах і тепер просто потрохи зливають їх натовпу. А зайшли по набагато нижчих цінах…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися