Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2021, 16:52

Скільки зароблятиме новий гендиректор Twitter

Після того, як Джек Дорсі неочікувано пішов з Twitter, генеральним директором став 37-річний Параг Агравал. На додачу до підвищення, він отримає чималу зарплату, пише CNBC.

Скільки зароблятиме новий гендиректор Twitter
Фото: foxbusiness.com

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуку:
головні фінансові новини

Параг Агравал, що раніше працював головним технічним директором, отримуватиме $1 млн щороку, йдеться в документах, що Twitter надав Комісії США з цінних паперів.

Агравал також матиме право на щорічну премію у розмірі до 150% від його зарплати. Тобто він може отримати ще до $2,5 млн в на рік. Нарешті, він також отримає нагороду в акціях, вартістю $12,5 млн. Вона буде розбита на 16 рівних частин й видаватиметься щоквартально, починаючи з 1 лютого 2022 року.

Зарплата Агравала яскраво контрастує з $1,40 на рік, які отримував його попередник. Нижча зарплата мала символізувати «відданість і віру в довгостроковий потенціал Twitter» Дорсі, якщо вірити звітам компанії. За даними Bloomberg, зараз статок Дорсі перевищує $12 млрд.

Читайте також: CEO Twitter вважає, что на США чекає гіперінфляція

Хто такий Агравал

Агравал приєднався до Twitter у 2011 році як програміст і піднявся кар'єрними сходами, щоб врешті стати одним із найближчих партнерів Дорсі. Особливо він відзначився своєю роллю у Bluesky — проєкті з відкритим кодом, що має дозволити користувачам різних соцмереж безперешкодно спілкуватися один з одним.

Також він брав участь у розробці штучного інтелекту та технологій машинного навчання, згідно інформації на сайті Twitter.

Нагадаємо

29 листопада засновник і CEO Twitter Джек Дорсі заявив, що йде з компанії. Його пояснення: зробив для бізнесу все. Після новин про звільнення Дорсі акції Twitter зросли на 11%, капіталізація компанії перевищила $36 млрд.

Читайте також: Після звільнення гендиректора Twitter, відома інвесторка Кеті Вуд купила понад 1 млн акцій компанії

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
5 грудня 2021, 19:17
#
Особенно он отличился в «Bluesky — проекте с открытым кодом, который должен позволить пользователям разных соцсетей беспрепятственно общаться друг с другом.»

кто-то видел этот проект? нет? ну как обычно в ИТ :)
печальной будет судьба твиттера при таком боссе…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися