Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2021, 13:49

Pfizer почала випробування вакцини від covid-19 на дітях від 6 місяців

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила про початок клінічних випробувань своєї вакцини від covid-19 на здорових дітях віком від 6 місяців до 11 років. Про це пише CNBC.

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила про початок клінічних випробувань своєї вакцини від covid-19 на здорових дітях віком від 6 місяців до 11 років.
Фото: ukrinform.ua

Детально про вакцину

Програма вакцинації дітей має на увазі розбивку учасників на 3 вікові групи: від 6 місяців до 2 років, від 2 до 5 років і від 5 до 11 років. На відміну від дорослих, які прищеплюються вакциною в ході отримання двох доз по 30 мкг, діти почнуть отримувати дозу 10 мкг перед поступовим переходом на більш високі дози.

Першим учасникам дослідження вже зроблені щеплення вакциною, розробленою Pfizer у співпраці з німецьким виробником ліків BioNTech. На першому етапі планується вакцинація 144 дітей. Також на першому етапі дослідження компанія визначить кращий рівень дозування для всіх 3 вікових груп дітей.

Читайте також: Pfizer готує документи для реєстрації своєї вакцини в Україні

Після отримання вакцини на наступному етапі випробування дослідники оцінять безпеку і ефективність обраних рівнів доз, а підбір учасників буде випадковим: одні отримають вакцини, а інші — плацебо, і лише через 6 місяців спостережень діти, які отримали плацебо, матимуть можливість отримати вакцину.

Передісторія

Pfizer вже заявила в січні, що в її випробуваннях вакцини брали участь підлітки у віці від 12 до 15 років. У минулий четвер компанія повідомила, що «натхнена» даними результатів в цій групі і незабаром поділиться додатковою інформацією про випробування.

Читайте також: Вакцина Pfizer виявилася ефективною проти нового штаму covid-19 — дослідження

Інша компанія — Moderna, вакцина якої вже дозволена в США, повідомила 16 березня, що вона почала тестування вакцини на дітях у віці до 12 років, випробування на дітях старше — від 12 до 17 років — вона провела ще в грудні.

Третя компанія, вакцина якої теж дозволена в США — Johnson & Johnson — планує протестувати свою однодозову вакцину на немовлятах і навіть новонароджених після тестування її спочатку на дітях старшого віку.

Страхування від covid-19. Виплата в 50 тисяч гривень

Вакцинація в Україні

24 лютого в Київ була доставлена перша партія з 500 тисяч доз індійської вакцини CoviShield, виробленої за ліцензією AstraZeneca.

Препарат CoviShield є індійським аналогом вакцини шведсько-британського концерну AstraZeneca і проводиться за його ліцензії інститутом сироваток Serum Institute of India. 22 лютого препарат був зареєстрований для екстреного застосування в Україні. Раніше індійська вакцина була схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Читайте також: 25 березня Україна отримала 215 тисяч доз китайської вакцини CoronaVac

У першому і другому кварталах Україна отримає 2,2−3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca в рамках механізму COVAX. Також країна уклала додаткові прямі угоди з індійським Serum Institute на поставку вакцин, розроблених компаніями AstraZeneca і американської NovaVax.

Після вакцинації CoviShield в Україні зафіксовано два летальних випадки.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 3

+
0
TAN72
TAN72
26 березня 2021, 14:50
#
И кто предоставляет испытуемых?
+
0
locustsucol
locustsucol
26 березня 2021, 19:00
#
Родители.
+
0
mary27
mary27
27 березня 2021, 10:05
#
Надо, чтоб подобные испытания велись исключительно на детях разработчиков вакцин.
И конечно же, владельцев фирм.
Для более адекватной оценки рисков.

От «КовисШилд» в Украине уже два человека умерло, у первой жертвы был тромбоз, у второго умершего случился инсульт.
Обоим было по 40 лет, коронавирусная болезнь прошла бы у них в легкой форме.
​​​​​​
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися