Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 лютого 2021, 14:56

Україна оновила перелік країн червоної та зеленої зони

МОЗ опублікувало новий список країн зеленої і червоної зони щодо поширення covid-19. До переліку «червоної» зони входять 80 країн в порівнянні з 74 тижнем раніше.

МОЗ опублікувало новий список країн зеленої і червоної зони щодо поширення covid-19.
Фото: tvoemisto.tv

Хто в «червоній зоні»

У ній за даними на 5 лютого опинилися: Іспанія, Чехія, Великобританія, США, Ізраїль, Нідерланди, Кіпр, Словаччина, Росія, Італія, Австрія, Німеччина, Польща, Білорусь, Румунія, Угорщина, Канада і ще 63 країни.

Хто в «зеленій» зоні

У зеленій зоні — Болгарія, Туреччина, Греція, Казахстан, Японія, Єгипет, Таїланд, Австралія, Китай і ще 104 країни.

ПОВНИЙ СПИСОК КРАЇН

Правила в'їзду в Україну

Україна дозволяє в'їзд в країну як своїм громадянам, так і іноземцям та особам без громадянства. Іноземці повинні мати з собою медичну страховку, яка покриває лікування в тому числі від covid-19.

Все прибуваючі в Україну з країн зеленої зони не повинні проходити карантин. Якщо людина прибула з країни червоної зони, вона повинна пройти 14-денну самоізоляцію.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Для припинення самоізоляції мандрівник може пройти ПЛР-тест на коронавірус в Україні або ж надати результат такого аналізу, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду в Україну. Умовою припинення карантину є негативний результат тесту, що підтверджує, що людина не хворіє.

Правила карантину однакові для всіх, хто в'їжджає і залежать від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки сліду' мандрівник.

Показники для «червоної зони»

У червоній зоні знаходяться країни, де захворюваність за 14 днів на 100 000 чоловік вище, ніж в Україні (142,3).

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися