Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2020, 16:50

YouTube та сервіси Google відновили роботу після збою

У роботі сервісів Google стався масштабний збій, який тривав майже годину. За даними Downdetector, проблеми спостерігались у жителів країн Європи, РФ, Японії, Гонконзі та в деяких містах США. На проблеми сервісів поскаржилися десятки тисяч осіб.

YouTube та сервіси Google відновили роботу після збою
Фото: rbc.ua

Користувачі писали, що лежить Youtube, Gmail, Google Docs і ще сотні сервісів компанії. За годину збій було усунуто, усі сервіси повернулися до роботи.

Версії ЗМІ

ЗМІ припустили, що сервіс могли зламати через сервер оновлень системи управління продуктами SolarWinds Orion Platform (її версії 2019.4 – 2020.2.1 HF1). Атаку пов'язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear.

Читайте також: Вірменські хакери «зламали» банки Азербайджану

Нагадаємо

  • 10 грудня в популярному месенджері Facebook Messenger відбувся масштабний збій. В деяких країнах користувачі також скаржились і на проблеми з Instagram.
  • Користувачі скаржилися, що Messenger «ліг» в Данії, Бельгії, Франції, Угорщині, Польщі, США, Бангладеші та інших країнах. Проблеми спостерігалися і у користувачів в Україні.
  • 52% користувачів вказали, що проблеми стосуються відправки і отримання повідомлень, 31% – не може під'єднатися до сервера, а 13% – навіть зайти в додаток.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися