Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 13:15

Індекс Nasdaq вперше перевищив 12,5 тисяч пунктів

 Про це повідомляє Reuters.

 Про це повідомляє Reuters.
Фото: mind.ua

Що сталося на біржі

З початку року індекс додав близько 40%.

«Наразі зростання відбулося внаслідок подорожчання акцій технологічних компаній Apple, Facebook і Microsoft», — наголошує агенція.

Водночас станом на вечір індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 0,6%, до 30 048 пунктів, а індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, — на 0,2%, до 3692,9 п.

Причина зростання ринку

У понеділок влада Каліфорнії змусила велику частину штату закрити магазини та залишитися вдома, після повідомлення про рекордні 30 тис. нових випадків коронавірусу днем раніше.

«Це компанії, які можуть досягти успіху, навіть якщо економіка знову вийде з ладу. Це більше нагадує початок 2020 року, і я думаю, що ситуація дає інвесторам можливість зазирнути у майбутнє та спробувати знайти інвестиції, які працюватимуть у 2021 роц», — зазначив стратег з акцій MAI Capital Management в Огайо Крістофер Грізанті.

Загалом, ринок зростає на очікуваннях нового пакета стимулювання економіки США обсягом близько $900 млрд і поліпшення економічних перспектив у зв’язку з успіхами в розробці вакцин проти covid-19.

Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній (відео)

«Повідомлення про те, що демократи в конгресі США пом’якшили свою позицію щодо антикризової програми стали новим поштовхом до зростання на фондових ринках», — пояснюють експерти BCS Global Markets.

За підсумками п’яти тижнів безперервного зростання ринкові індекси міцно закріпилися на рівнях вище тих, що були до початку пандемії. Таким чином, інвестори вже заклали в ціни завершення пандемії та подальше відновлення світової економіки.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом Отаман

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
preyvanamor
preyvanamor
8 грудня 2020, 15:51
#
Тим часом валовий продукт по попереднім підрахункам впаде на 3-4% цього року в сша! І при цьому абсолютно всі індекси побили історичні максимуми!!! Ось і все, що потрібно знати про всі ці індекси....
+
0
locustsucol
locustsucol
8 грудня 2020, 20:04
#
Треба відрізняти рух від потенціалу, силу від відстані. Так само у економіці. Це вивчають у школі. Почніть з логіки.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися