Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2020, 11:11

Національний депозитарій відкрив коррахунок у Центральному депозитарії Вірменії

Рахунок Національного депозитарію України (НДУ) у Центральному депозитарії Вірменії (ЦДВ) надає доступ вітчизняним інвесторам до ринку цінних паперів Вірменії, а власникам вірменських цінних паперів – можливість обліковувати їх на власних рахунках у депозитарній системі України. Про це повідомляє пресслужба Нацдепозитарію.

Національний депозитарій відкрив коррахунок у Центральному депозитарії Вірменії
Фото: delo.ua

Що надає відкриття коррахунку

Співпраця з Вірменським депозитарієм відкриває нові можливості для проведення операцій з цінними паперами іноземних емітентів. Тим самим розширюється спектр послуг для українських клієнтів. Побудувавши «лінк» з ЦДВ, Нацдепозитарій надає додаткову послугу для безпечного та зрозумілого обліку іноземних цінних паперів для українських фінансових установ та інвесторів.

«Надалі ми готові розглядати ймовірність встановлення кореспондентських відносин з центральними депозитаріями інших країн задля розширення альтернативних можливостей наших клієнтів», – підкреслила Марина Адамовська, член правління НДУ.

Додатково «лінк» з ЦДВ надає можливість вивчати досвід зарубіжних колег, спектр послуг, що вони надають своїм клієнтам, а також технології, які застосовуються.

Читайте також: Данилюка обрано головою наглядової ради НДУ

Чи є ще додаткові «лінки»

Прямі кореспондентські відносини між центральними депозитаріями різних країн є стандартною міжнародною практикою. Мережа таких відносин досить розгалужена по всьому світу.

Прямі кореспондентські відносини ЦД з ЦДВ є додатковим лінком на зразок вже діючого лінку з міжнародним депозитарієм Clearstream. В результаті такої співпраці кінцевий власник цінних паперів отримує переваги, наприклад, зберігання цінних паперів у центральному депозитарії країни їх походження, яке дешевше порівняно зі зберіганням через лінк в CBL (Clearstream Banking Luxembourg).

Довідково

  • Відкрите акціонерне товариство «Центральний депозитарій Вірменії» створено 10.01.96. На сьогодні він здійснює функції централізованого зберігача, централізованого утримувача реєстру та оператора розрахункової системи цінних паперів.
  • У 2019 році Центральний депозитарій Вірменії отримав сертифікати ISO 9001: 2015 та ISO/IEC 27001: 2013 на власні системи управління якістю та інформаційною безпекою.
  • 100% акцій ЦДВ належать Armenia Securities Exchange.

Коментарі - 1

+
0
vadymbanker
vadymbanker
29 листопада 2020, 15:27
#
Уточняйте в заголовке статьи, что не просто счёт, а счёт в ценных бумагах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися