Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2020, 17:37

З 2021 року Швейцарія підвищить свою фінансову прозорість

Швейцарська Конфедерація погодилася закрити кілька лазівок у своєму податковому законодавстві для реалізації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією. Про це повідомляє сайт www.swissinfo.ch.

З 2021 року Швейцарія підвищить свою фінансову прозорість
Фото: business-swiss.ch

Чому прийнято таке рішення

Насамперед причина такого рішення полягає в тому, щоб запобігти перетворенню Швейцарію на центр ухилення від сплати податків і включення її міжнародною спільнотою до «чорного списку».

Перегляд закону здійснено відповідно до рекомендацій Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією в питаннях оподаткування.

Читайте також: Відмивання грошей: Банківський нагляд ЄС закликає до єдиного набору правил боротьби

Хто приймав рішення

Поправку до Постанови про міжнародний автоматичний обмін інформацією з податкових питань схвалила 11 листопада 2020 року Федеральна Рада (уряд).

Разом з поправкою до Федерального закону «Про міжнародний автоматичний обмін інформацією з податкових питань» вони набувають чинності з 1 січня 2021 року.

Читайте також: Швейцарія прийматиме податкові платежі в криптовалюті

Які зміни передбачено

Найзначніша зміна — це більш пильна увага до іноземців, які інвестують в швейцарську нерухомість. Починаючи з наступного року асоціації власників квартир повинні обмінюватися фінансовою інформацією.

Крім того, в законі буде чітко закріплено обов'язок повідомляти швейцарським фінансовим установам про зберігання документів, які можуть бути корисні в питаннях оподаткування.

З новою реформою Федеральне податкове відомство зможе також призупинити автоматичний обмін з державою-партнером, якщо політика цієї держави не відповідатиме міжнародним вимогам конфіденційності та безпеки даних.

Читайте також: Швейцарія програє боротьбу з відмиванням грошей — ексглава MROS

Що не прийнято

Однак уряд Швейцарії прийняв не всі рекомендації Глобального форуму із забезпечення прозорості. Вимоги автоматичного обміну інформацією не поширюватимуться на рахунки в цифровій валюті. Те саме стосується фондів та асоціацій.

До речі

Швейцарія з січня 2017 року на взаємній основі надає іншим країнам інформацію про фінансові дані щодо фізичних осіб і установ. Наприклад, реквізити швейцарських банківських рахунків, що належать іноземцям (або особам, які мають статус податкового резидента за кордоном), раз на рік надаються країнам їх походження або проживання.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»:
22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіну»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися