Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2020, 13:10

Безос продав мільйон акцій Amazon на $3 мільярди

На цьому тижні засновник Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос продав мільйон акцій компанії на суму $3 млрд — це 1,8% його пакету. Про продаж повідомляє CNBC з посиланням на документи Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США, пише РБК.

На цьому тижні засновник Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос продав мільйон акцій компанії на суму $3 млрд — це 1,8% його пакету.
Фото: mind.ua

Згідно із спостереженнями OpenInsider, Безос зробив сім угод, коли акції Amazon торгувалися між $ 2950 і $ 3075.

Деталі продажу

Згідно з наданими в SEC документами, продаж був запланований заздалегідь відповідно до законів США про інсайдерську торгівлю. З урахуванням цих транзакцій Безос володіє більш ніж 53 млн акцій Amazon на суму майже $170 млрд.

Читайте також: Хто найбільше заробив під час карантину — інфографіка

Статок бізнесмена на 5 листопада Forbes оцінює в $ 190 млрд, що робить Безоса найбагатшою людиною світу.

Нагадаємо

У 2020 році глава Amazon продає акції компанії вже в третій раз. У серпні Безос продав папери на суму $3,1 млрд, а в перший тиждень лютого — на $4 млрд. Після цих угод голові компанії належить 10,6% її акцій.

Читайте також: Акції Amazon в карантин рекордно зросли. У чому феномен компанії

У 2017 році Безос заявляв, що щорічно продає акції Amazon на $ 1 млрд для фінансування свого космічного стартапу Blue Origin.

Крім того, глава Amazon в лютому цього року оголосив про запуск Bezos Earth Fund для боротьби з наслідками зміни клімату. Для благодійного фонду Безос виділив $10 млрд — гроші підуть на гранти вченим, активістам і організаціям.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися