Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2020, 13:32

Великобританія збільшить фінансування ВООЗ на 30%

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пообіцяв збільшити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) на 30%. Про це він заявив у промові для Генеральної Асамблеї ООН, передає Уніан.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон пообіцяв збільшити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) на 30%.
Фото: rbc.ua

Скільки планують виділити

За чотири роки Великобританія виділить на фінансування організації $433,23 млн. При цьому прем'єр заявив про необхідність провести реформи в глобальній системі охорони здоров'я.

«Після дев'яти місяців боротьби з covid-19 саме поняття міжнародної спільноти виглядає пошарпаним… Якщо ми не об'єднаємося і не звернемо наш вогонь проти нашого спільного ворога, ми знаємо, що всі програють», — сказав Джонсон.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Фінансування ВООЗ

Раніше найбільшим спонсором ВООЗ були США. Однак у кінці травня президент США Дональд Трамп оголосив про розрив відносин з ВООЗ через те, що вона відмовилася провести реформи у зв'язку з пандемією. США офіційно покинуть ВООЗ 6 липня 2021 року.

Читайте також: У ВООЗ порахували, скільки потрібно коштів для глобальної вакцинації проти коронавірусу

Раніше повідомлялося

  • Станом на 1 вересня 2020 року через Фонду боротьби з сovid-19 витратили 19,1 млрд грн з передбачених 66 млрд грн — це 29% від загальної суми.

Коментарі - 1

+
0
Італій .
Італій .
28 вересня 2020, 15:44
#
Большой большепританский попил. Ура.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися